19 / 04 / 2024

konutta balon açıklaması

konutta balon açıklaması

Emlak Konut GYO tarafından konut sektörüne yönelik hazırlanan rapora göre, İstanbul başta olmak üzere konut fiyatlarında gözlenen artışın kaynağı sağlam temellere otururken; fiyatlar balon oluşturmaktan uzak bir nitelikte bulunuyor.

Deutsche Bank: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor!

Türk konut sektöründeki ‘balon’ iddiaları sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Son olarak bu konuya dikkat çeken NY Times’a yanıt Deutsche Bank’tan geldi: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konutta balon yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ağaoğlu konut stokuna ilişkin olarak ise "Konutta balon yok" dedi.

Konutta balon mu var?

Türkiye’de konut sektörü bir ilki yaşıyor. Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde. Peki, konutta balon mu var?

Konutta KDV iadesi Bakanlık açıklaması!

Konutta KDV indiriminin yapılması ile gündeme gelen iadeler hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. İşte konutta KDV iadesi Bakanlık açıklaması..

Moody’s’ten flaş Türkiye açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi hakkında açıklamada bulundu. Moody's açıklamasında "Darbe girişiminden kaynaklanan şok büyük ölçüde ortadan kalktı, ancak her zaman uzun vadeli sorunları mevcut" dedi.

Serdar İnan'dan gözaltı açıklaması!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan Akfa Holding'e yönelik düzenlenen soruşturma sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İhlas Holding'ten Cahit Paksoy açıklaması!

İhlas Holding,FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Cahit Paksoy'la ilgili açıklama yaptı.İşte İhlas Holding'in Cahit Paksoy açıklaması..

TMMOB'den Bornova'da çöken inşaat iskelesi açıklaması!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Bornova'da bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.

Aykurt Nuhoğlu'ndan Bağdat Caddesi açıklaması!

İstiklal Caddesi'nden sonra Bağdat Caddesi'nde de pek çok dükkanın kepenk indirdiği gözlendi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Altının üzerindeki toz kalkar Bağdat Caddesi de toparlanacaktır" açıklamasında bulundu.

İBB'den Kabataş Transfer Merkezi açıklaması!

İstanbul Kabataş'a yapılması planlanan Martı projesine yönelik İstanbul Kent Savunması'nın basın açıklamasının hemen öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kabataş Martı projesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Emlak Konut'tan kampanya açıklaması!

Emlak Konut, bugün bazı basın kuruluşlarında yayınlanan kampanya haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İşte Emlak Konut'tan kampanya açıklaması...

TÜPRAŞ'tan Moody's not açıklaması!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu izlemeye almasının kendi notlarının da düşeceği anlamına gelmediği açıklamasını yaptı.

KONUTDER'den 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte KONUTDER'in açıklaması..

konutta balon açıklaması Haberi

konutta balon açıklaması

Türkiye ve dünyadaki konut fiyatları ile küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkilerinin ele alındığı "Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış" raporuna göre; alt, orta ve orta üst gruba ait konut ihtiyacının yoğun olarak sürdüğü Türkiye'de gözlenen fiyat artışları balon oluşturmaktan uzak seviyede bulunuyor.


"Fiyatlar konusunda zaman zaman yaşanabilecek dalgalanmalar 'çöküş' veya 'balon' olarak adlandırılmamalı" denilen raporda, varlık fiyatlarını etkileyen birçok değişken bulunduğu belirtilerek, bu değişkenler incelendiğinde Türkiye'deki fiyat artışlarının sağlam nedenlere dayandığının görüldüğü belirtildi.


Buna göre, mortgage kredilerinin devreye girerek vadeyi artırması sonucu alım gücünün artması, son 10 yılda kişi başı milli gelirin 3,000 dolardan 10,000 doların üzerine çıkması, faiz oranlarının hem küresel bazda hem de Türkiye’de en düşük seviyelere inmesi, ulaşım projeleri sayesinde daha hızlı seyahat olanağı sağlanan şehrin dış bölgelerindeki...