29 / 03 / 2024

konutta balon var mı 2021

konutta balon var mı 2021

Konut sektörü Kovid-19 salgınından etkilenen sektörlerden biri. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

konutta balon var mı 2021 Haberi

konutta balon var mı 2021

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. KİPTAŞ'ın yeni projelerine ilişkin bilgi paylaşan Ali Kurt, konut sektörüne ilişkin de konuştu.

Şehircilik anlamında farklı projeler geliştirdiklerini ve sosyal konutlara yeni anlayışla baktıklarını dile getiren Ali Kurt, İstanbul'da konut fiyatlarında balon olup olmadığına ilişkin şunları söyledi:

"Konut stokları erimedi. Bu da fiyatlara yansıyor. Bunu geçen yıl söyledik; şöyle ki faizlerin düşürüldüğü zamanda konut fiyatlarında aşırı fiyat artışı yapılmaması gerektiğini üreticilere söyledik." 

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler 25 soruda tüm detaylarıyla!

Dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı?

Pınar...