26 / 04 / 2024

Konutta dönüşüm

Konutta dönüşüm

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışında, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Murat Kurum: 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

İzmir depremi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 2,5 milyon konutta ikamet eden 10 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşümü başarıyla tamamladık" dedi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı bitirilen Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 796 konutta anahtar teslimine start verildi.

İstanbul Bağcılar'da 190 konutta dönüşüm başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'da hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. Proje dahilinde 190 daire yenilenecek. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

Konutta sosyal dönüşüm zamanı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Erdem Aktürk bugünki yazısında, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin'in sosyal dönüşüm hakkında açıklamalarını ele aldı.

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm sürecek!

Orta ölçekli konutta uzmanlaştıklarını dile getiren Münir Tanyer, kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere uygun arsa buldukları takdirde İzmir'in her yerinde çalışabileceklerini söylüyor.

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Sakarya Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümetin TOKİ ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdiğini belirtti.

Oktay Öz: Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm anlamında eş zamanlı çalışma var!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Essenora ortaklarından Jeoloji Mühendisi Oktay Öz Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projelerinden ve son durumdan bahsetti...

Kentsel dönüşüm KDV istisnası!

Gayrimenkul sektöründe Maliye'nin konutta KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı ile yeni bir dönem başlamıştı. Peki, kentsel dönüşüm KDV istisnası var mıdır?

Kentsel dönüşüm faiz desteği işyeri yapımında ne kadardır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen faiz desteği, işyeri yapımında yüzde kaçtır? Kentsel dönüşüm faiz desteği konutta ne kadardır? Kentsel dönüşüm faiz desteği işyeri yapımında ne kadardır? İşte tüm bu soruların cevapları...

Konutta dönüşüm Haberi

Konutta dönüşüm

Türkiye'nin katma değerli üründe daha az enerji tüketip daha yüksek verimlilik sağlayabilmek için kat etmesi gereken ciddi bir mesafe olduğunu söyleyen Bakan Albayrak, daha müreffeh bir topluma ulaşmak için açıkladıkları Milli Enerji ve Maden Politikası'nın arz güvenliği, yerlileşme ve öngörülebilir piyasalar olmak üzere üç ana sac ayağından oluştuğunu hatırlattı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Albayrak, eylem planı kapsamındaki hedeflerde konut ve sanayinin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Bu alanlarda her kesime iş düştüğünü dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

"Bugün somut bir şekilde bu alanları açıklayıp takipçisi olacağız. 2023'e kadar 1,7 milyon konutun dönüşümüyle 1 milyar dolarlık tasarruf sağlanacak. Bu tasarruf, ısı yalıtımının 20 yıllık ömrünü dikkate aldığımızda 10 milyar dolara çıkıyor. Isı yalıtımı 20 yıllık ömrü içinde 5...