29 / 03 / 2024

konutun krediye uygunluğu

konutun krediye uygunluğu

Bir konutun krediye uygunluğu nasıl anlaşılıyor? Konut kredisi hangi durumlarda verilmiyor? Konuta kredi verilmesi için konutun hangi şartlara sahip olması gerekir? Konut neden krediye uygun olmaz?

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız bankalar konutun yüzde kaçına kredi verir diye merak ediyorsanız,işte konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusunun yanıtı.

Prefabrik ev fiyatları metrekare bazında ne kadar? 

Yurdumuzda yaşanan yıkıcı depremler sonrasında, vatandaşlar daha güvenli yaşam alanları aramaya başladı. Buna göre, prefabrik evler ön plana çıkıyor. Maliyet açısından uygunluğu hem de hızlı kurulum imkanı ile dikkat çekerken depreme karşı olan dayanıklılığı ile de alternatifler arasında yer alıyor.

Konut kredisi taksitleri uçtu: 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı!

Yükselmeye devam eden konut fiyatları, artan faiz oranları ile birleşince konut kredilerinin aylık maliyetlerindeki artış da devam etti ve 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı...

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Faiz oranları uçtu, krediye ulaşamayan vatandaş konuttan vazgeçti!

Kredi faiz oranlarının artması konut sektörünü derinden sarstı. Konut kredi faiz oranları yüzde 3,59'u geçiyor. Bu durumda kredi alamayan vatandaşlar ev almaktan vazgeçti.

Depremden önce 5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyorken şu an bu sayı 5 milyon 700 bini buldu!

Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden Türkiye’de arz talep dengesinin bozulduğunu vurgularken, yüksek faizlerin ve kredilere erişim sorununun yeni yatırımları engellediğini söyledi. Gönden, ayrıca, kentsel dönüşümün en öncelikli konu olduğunu da paylaştı.

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

Malatya'da 400 yeni sosyal konutun temeli atıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'da, toplamda 400 sosyal konutun temeli atıldı.

Avrupa'da konutun ucuz olduğu 9 şehir peş peşe sıralandı!

Avrupa'da mülk satın almak isteyen yabancılar için metrekare bazında en ucuz şehirler peş peşe sıralandı. İşte Avrupa'da konutun en ucuz olduğu 9 şehir...

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatının başladığını söyledi.

Togg, AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti!

Türkiye'nin otomobili Togg, seri üretim öncesinde onlarca testten başarıyla geçerken, TSE tarafından üretimin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme süreci de tamamlandı.

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

konutun krediye uygunluğu Haberi

konutun krediye uygunluğu

Konut neden krediye uygun olmaz?


Vatandaşlar ev sahibi olmak için bankaya kredi başvurusunda bulunurlar. Bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor, çünkü her bankanın almak istediği risk profili değişiklik gösterebiliyor.


Konut kredisi almak için gerekli evraklar:

İstenen Peşinat Yüzdesi Alınacak taşınmaz bedelinin %20-25 gibi bir miktarının peşinat olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu peşinat konut fiyatlarının düşmesi ve sizin geri ödeme zorluğu yaşamanız durumunda bankanın teminatıdır.


Kefil Gereksinimi Mortgage verilirken üzerine kredi alınan taşınmaz teminat olarak ipotek yapılır. Buna rağmen birçok banka enaz bir kefil istemektedir.


Başvuru için Gereken Belgeler;

Kişisel

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport)

İkametgah İlmuhaberi

Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası


Alınacak konuta ilişkin

Kat Mülkiyeti Tapusu ya da

Kat İrtifakı Tapusu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi ya da

Kat İrtifaki...