28 / 03 / 2024

köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi ne zaman

köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi ne zaman

Türk Telekom'dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesi için gereken yasal düzenleme tamamlanırken, piyasa koşullarının uygun olması halinde halka arzın yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Köprü ve otoyollar ikinci çeyrekte halka arz edilecek!

Türk Telekom’dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesi için gereken yasal düzenleme tamamlanırken, piyasa koşullarının uygun olması halinde halka arzın yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024'den sonra ‘kur ayarı’ yapılması bekleniyor. Buna göre Hazine’den çıkacak olan paranın da yükseleceği kaydediliyor.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı...

2024'ün ilk saatlerinde köprü geçiş ücretlerini belirledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş rakamı 9 TL, en fazla geçiş ücreti ise 84 TL olduğu açıklandı. Buna göre, hangi araç sahibi ne kadar geçiş ücreti ödeyecek?

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın başında 2023 yılında otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını kaydetmişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bugün ücretlere zam yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Son dakika aktarılan detaylara Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı geldi. Peki, Köprü ve otoyolların yeni ücretleri ne kadar oldu? İşte köprü ve otoyolların yeni fiyatları...

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi yollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar

Kurban Bayramı boyunca devletin işlettiği köprü ve otoyollardan ücret alınmayacak. Fakat yap-işlet-devret projesiyle kapsamında yapılmış köprü ve otoyollar bayramda da ücretli olmaya devam edecek. İşte detaylar...

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2023’te köprü ve otoyol ücretlerine zam var mı?

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi ne zaman Haberi

köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi ne zaman


Türk Telekom'dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesi için gereken yasal düzenleme tamamlanırken, piyasa koşullarının uygun olması halinde halka arzın yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor. 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Fiyatı en az 7 milyar dolar olmalı" açıklamasının ardından ihalesi iptal edilen köprü ve otoyollar için süreç yeniden başladı. 

Köprü ve otoyollarla ilgili işletme hakkı devri yerine farklı sermaye araçlarıyla halka arz üzerinde durulurken, ilgili düzenleme Meclis'ten geçti. 

Düzenlemeye göre, Maliye Bakanlığı'na bağlı özelleştirmeyi yürütecek bir şirket kurulacak. 

Yeni şirkette Karayollari'nm hakim olacağı belirtiliyor. Şu anda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ise halka arzla ilgili hazırlıkları yürütüyor. 

Hızla halka arz değerini tespit etme çalışması yapan ÖİB bürokratları, ortaya çıkacak rakamın Başbakan'ı tatmin etmesine çalışırken, bir yandan da özelleştirme sürecini başarısızlığa uğratmayacak...