19 / 04 / 2024

koronavirüs esnaf yardımları

koronavirüs esnaf yardımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında esnafa verilen kira yardımının bir ay daha uzatıldığını açıkladı. 

TESK'ten esnafa yönelik icralar durdurulsun önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi dönemi boyunca iş yerleri kapanan esnaflara yönelik icraların durdurulması yönünde çağrıda bulundu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi pandemi boyunca esnaftan kira almayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, pandemi süreci boyunca  Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

Kışınızı bahara çevirecek ısınma yardımı müjdesi! O kurum şartları taşıyanın doğalgazını kömürünü ödeyecek! İşte merak edilen şartlar

buseneki yakacak yardımları ne zaman başlayacak? Asgari ücrete yapılan yardımdan sonra başvuru sayısında artış olacak mı ?

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, yardımların iki katına çıkarılmasını talep etti. 

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

Akmerkez GYO'nun bağış ve yardımlarının sınırı 150 bin TL! 

Akmerkez GYO tarafından bağış ve yardımların üst sınırının 2021 yılı için 150 bin TL olarak belirlenmesinin, 2020 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortakların onayına sunulmasına karar verildi. 

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Türk müteahhitler koronavirüs sonrası yeni açılımlar yapacak!

Türk inşaat sektörü, koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için yurtdışı pazarlardaki faaliyetlerinin geliştirilebilmesi ve yeni pazarlarda ortaya çıkacak fırsatların değerlendirilebilmesi amacıyla finansman arayışını artırdı. 

koronavirüs esnaf yardımları Haberi

koronavirüs esnaf yardımları

Pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren esnafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sevindiren haber geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilen kira desteklerin süresi 1 ay uzatıldı.


Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre; 3 ay olarak açıklanan aylık 1000 liralık hibe desteğinin süresi bir ay daha uzatıldı.

Destekten yararlananlardan iş yerleri kira olanlara, büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer kentlerde aylık 500 lira şeklinde uygulanan kira desteğinin süresi de 3 aydan 4 aya çıkarıldı.

Karar hükümlerini Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda...