19 / 04 / 2024

koronavirüs gayrimenkul satışı

koronavirüs gayrimenkul satışı

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı koronavirüs salgını ve yasaklara rağmen yılın ilk yarısında 1,1 milyon

Koronavirüs gayrimenkulde 4 sınıfı etkilemedi!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Kıdemli Direktörü Gün Gökkaya, koronavirüsün gayrimenkulde 4 sınıfı deviremediğini ifade etti. Gökkaya, koronavirüse daha dayanıklı gayrimenkul sınıflarını açıkladı...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2022!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan öz sözleşme oluyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2022...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini kaleme aldı.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Demay pandemide 63 ülkeye gayrimenkul satışı yaptı!

Demay A.Ş'nin Ortağı ve Genel Müdürü Ali Gökçiler, koronavirüs salgını döneminde 63 ülkeye gayrimenkul satışı yaptıklarını bu nedenle yatırımcılarına yüzde 200 kar ettiklerini dile getirdi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021!

Taşınmazların satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, satış kontratının teminatını oluşturuyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

koronavirüs gayrimenkul satışı Haberi

koronavirüs gayrimenkul satışı


Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı koronavirüs salgın ve yasaklara rağmen yılın ilk yarısında 1,1 milyon adede yaklaştı.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türk gayrimenkul sektörü, gücünü ve hareketliliğini salgına rağmen korumayı başardı. 

Ocak-haziran 2020 döneminde ülke genelinde satılan gayrimenkul sayısı salgına, sokağa çıkma yasağı ve şehirler arası seyahat sınırlamasına rağmen 1 milyon 58 bin 448 adet oldu.

En yüksek gayrimenkul satışı 150 bin 699 adetle mega kent İstanbul'da olurken, İstanbul'u, 93 bin 511 adetle Ankara, 58 bin 852 adetle İzmir, 44 bin 939 adetle Antalya ve 40 bin 240 adetle Bursa izledi.

Türkiye genelindeki gayrimenkul satışlarından 7 milyar TL'ye yakın tapu harcı geliri elde edildi. Alıcıların tapu devrinde ibraz ettikleri toplam değer de 194 milyar 332 milyon TL'ye ulaştı.

Satılan konut sayısı 625 bin...