26 / 04 / 2024

koronavirüs nedeniyle kapanan işletmeler

koronavirüs nedeniyle kapanan işletmeler

Bursa'da koronavirüs salgını nedeniyle 6 ay kapalı kalan kıraathaneler teker teker kepenk indiriyor. 

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

koronavirüs nedeniyle kapanan işletmeler Haberi

koronavirüs nedeniyle kapanan işletmeler

Türkiye’de koronavirüsü  vakalarının görülmeye başlamasının ardından 15 Mart 2020'de kahvehaneler de tedbirler kapsamında kapatıldı. GazeteDuvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre; normalleşme sürecini yarı açık yarı kapalı geçiren kahvehanelerde oyun oynamak yasak. Sadece Bursa’da son bir yılda 750’nin üzerinde kahvehaneci, "İş yapamıyoruz" diyerek kahvesini kapattı.

Bursa’da 21 yıldır hayatını kahvecilik yaparak kazanan Mesut Pala da onlardan birisi. 60 yaşındaki Pala, 2000 yılından beri kahvecilik sayesinde 3 çocuğunu okuttuğunu, evlendirdiğini söylüyor. “Kahvelerde oyun olmadıktan sonra iş olmuyor zaten. Baktık içeri giriyoruz komple kapattık. Eylül’de de tamamen kapattık” diyen Pala, pandemi öncesi her gün 200-400 lira arası olan kazancının pandemiyle birlikte 40-50 liraya düştüğünü dile getirdi. 

Kahvehanelerin 6 ay kapalı kaldığı süreçte yardım alamadığını, 10 bin lira borca girdiğini söyleyen Pala, “Bu 6 ayda kira, vergi...