24 / 04 / 2024

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.



Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) tahminlerine göre Rusya ekonomisi bu yıl yüzde 4.3 küçülecek. Örgüt, eylül ayındaki raporunda küçülmenin yüzde 7.3 olacağı tahmininde bulunmuştu. Diğer yandan 2021’de, daha önce yüzde 5 olarak ifade edilen ekonomik büyüme tahmini de yüzde 2.8 olarak revize edildi.

OECD’nin verdiği bilgiye göre, Rusya’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler bağlamında bu yıl ekonomik faaliyette yaşanan düşüş yüzde 11’i geçmeyecek. Bununla birlikte diğer ülkelerde ekonomik faaliyetteki düşüşün çok daha büyük olduğu ifade edildi. Hindistan’da yüzde 20, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yüzde 19, Arjantin’de yüzde 18, Türkiye’de yüzde 15 ve Brezilya’da yüzde 13 olarak tahmin ediliyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; raporda, bu yıl yüzde 4.2 küçülecek olan küresel ekonominin 2021’de hızla toparlanarak yüzde 4.25 büyüyeceği tahmin edilirken, 2023 için büyüme tahmini yüzde 3.75 olarak belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön