26 / 04 / 2024

rusya ekonomisi 2020

rusya ekonomisi 2020

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Rus ekonomisi nisanda yüzde 12 küçüldü!

Rus ekonomisi nisan ayında yüzde 12, 2020 yılının ocak-nisan döneminde ise yüzde 1,9 küçüldü.

Rus piyasalarında kayıplar artıyor!

Rus rublesi, dolar karşısında kısa süreliğine 79'a gerilerken, kısa süre içerisinde tekrar 77 seviyesinin altına geldi.

Rus piyasalarında kayıplar artarak devam ediyor!

Yeni tip koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarında devam eden aşağı yönlü baskı nedeniyle Rus rublesi ve borsasındaki düşüş bu haftanın ilk gününde devam ediyor.

Petrol savaşına giren Rusya'yı ekonomide zor bir yıl bekliyor!

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Rus ekonomisi için 2020’nin negatif yönlü baskılarla geçmesi bekleniyor.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Bloomberg, doların Rusya’nın ihracat gelirlerindeki payının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiğini aktardı.

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.

AB ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 0,5 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 daraldı.

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme gösterdi.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Japonya ekonomisi 4,8 küçüldü!

Japonya ekonomisi 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.8 küçülerek, tarihinin ikinci büyük daralmasını yaşadı.

Koronavirüs İngiliz ekonomisini vurdu!

Tüm dünyada hızla yayılan ve ekonomileri de ciddi anlamda etkileyen kovid-19 salgını İngiliz ekonomisine 311 yılın en sert daralmasını yaşattı. İngiliz ekonomisi, 2020 yılında pandeminin etkisi ile yüzde 9.9 daraldı.

İtalyan ekonomisi 2020'de yüzde 8,8 daraldı!

İtalyan ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının neden olduğu krizin etkisiyle 2020 yılında yüzde 8,8 daraldı.

AB ekonomisi 2020'de yüzde 6,4 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılında yüzde 6,4 daraldı.

rusya ekonomisi 2020 Haberi

rusya ekonomisi 2020

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) tahminlerine göre Rusya ekonomisi bu yıl yüzde 4.3 küçülecek. Örgüt, eylül ayındaki raporunda küçülmenin yüzde 7.3 olacağı tahmininde bulunmuştu. Diğer yandan 2021’de, daha önce yüzde 5 olarak ifade edilen ekonomik büyüme tahmini de yüzde 2.8 olarak revize edildi.

OECD’nin verdiği bilgiye göre, Rusya’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler bağlamında bu yıl ekonomik faaliyette yaşanan düşüş yüzde 11’i geçmeyecek. Bununla birlikte diğer ülkelerde ekonomik faaliyetteki düşüşün çok daha büyük olduğu ifade edildi. Hindistan’da yüzde 20, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yüzde 19, Arjantin’de yüzde 18, Türkiye’de yüzde 15 ve Brezilya’da yüzde 13 olarak tahmin ediliyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; raporda, bu yıl yüzde 4.2 küçülecek olan küresel ekonominin 2021’de hızla toparlanarak yüzde 4.25...