25 / 04 / 2024

koronavirüs ofis kiraları

koronavirüs ofis kiraları

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

Pandemide fabrika kiraları uçuşa geçti!

Koronaviris salgını sonrasında müstakil ev ve villalara artan ilgiden sonra fabrikalarda da yaşandı. Özellikle iç taleplerde artan yer atışı nedeniyle  fabrika kiraları yüzde 55 arttı.

İstanbul'da ofis piyasası Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Colliers International tarafından 2021 ilkbahar yaz İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

Kovid-19'dan sonra ofisler nasıl olacak?

Kovid-19 salgını pek çok alanda olduğu gibi çalışma hayatında da kuralları yıktı, alışkanlıkları dönüştürdü. Uzmanlar, salgının ardından da evden ve esnek çalışma modellerinin süreceğini, bina ve plaza sisteminde küçülme olacağını belirtiyor.

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul'da ofis kiraları yükselişe geçti!

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınında kiracıların ve kiralayanların durumu!

Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılan, geliri düşen kiracılar kiralarını ödemekte zorlanmakta ve çoğu zaman kiraya veren ile bu konuda bir anlaşma sağlayamamakta. Peki kiracıların ve kiralayanların durumu ne olacak?

Koronavirüs sürecinde iş yeri kiraları ödenecek mi?

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması sebebiyle açıklanan önlemlerin yasalaştırılması için hazırlıklar devam ediyor. Peki koronavirüs sürecinde kapalı iş yerleri sahipleri kiralarını ödemeye devam edecek mi?

koronavirüs ofis kiraları Haberi

koronavirüs ofis kiraları

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. Peki ofis piyasasında neler oluyor? 

İşte Colliers International tarafından hazırlanan İstanbul Ofis Piyasası raporu...

2021 yılında aşılamanın hız kazanmasına bağlı olarak kısıtlı olarak ofislere geri dönüş başlasa da hala birçok şirket tarafından uzaktan çalışma modeli ağırlıklı olarak tercih ediliyor. COVID-19 öncesi dönem ile karşılaştırıldığında, alınan önlemler kapsamındaofislerdeki ortalama personel yoğunluğu yaklaşık yüzde 30-35 seviyesindedir. Pek çok firma esnek çalışmayı kalıcı hale getirmeye hazırlanırken bu dönemde yeni kiralamalarda veya sözleşme yenilemelerinde, esnek çalışma düzenine göre, ofis kullanım alanlarını planladıklarını söyleyebiliriz. Hibrid çalışma modeli planlamalarını tamamlayan firmaların aksiyon alması ile de 2021 yılı üçüncü çeyreği itibariyle piyasada bir ofis kiralama hareketliliği göze çarpmaktadır. Boşluk oranlarında hissedilebilir bir değişim görülmese de özellikle ofis...