26 / 04 / 2024

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.



Yeni kurulan şirketler ve girişimciler tarafından tercih edilen hazır ofisler 2021'in son çeyreğine yüksek doluluk oranlarıyla girdi. 2020'de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla düşüş yaşayan hazır ofis sektörü, Eylül ayını yükselişle bitiriyor. Aynı döneme göre dolulukta yüzde 18, büyümede yüzde 12 artış yaşayan hazır ofislere talep artarak devam ediyor.

Hız kesmeden devam eden aşılama çalışmalarının etkisiyle beraber ofislere dönüş sağlayan şirketler yeni çalışma şekillerini de iş modellerine entegre etmeyi sürdürüyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde çok uzun bir zaman uzaktan çalışan şirketlerin yeni ofis modelini ise hibrit model meydana getiriyor. Çalışanlarını hem konut hem de ofiste konumlandıran şirketlerin, tercihi de hazır ofisler oldu.

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Şirketlere yeni çalışma modelleri sağlayan hazır ofisler birçok gider kalemini de ortadan kaldırmış oluyor. Mutfak, stopaj, elektrik, sekreterya ve ısınma gibi faturaları tek kalemde bir araya getiren hazır ofis sektörü şirketlerin koronavirüs sonrası ilk tercihi oldu.

Hazır ofislerin doluluk oranı arttı mı?

eOfis tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2020 itibarıyla yüzde 56 olan doluluk oranları, Eylül 2021'de 70 oranında yükseldi. 10 kentteki 45 lokasyonuyla hizmet veren eOfis’in, en çok doluluk oranını yakaladığı il de mega kent İstanbul oldu.

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan eOfis Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç, “Hazır ofis sektörü pandeminin etkisiyle özellikle evden çalışma döneminde düşüş yaşadı. Bu dönemde hazır ofislere olan talepler azalsa da sanal ofislere olan talepler yeni şirketlerin kurulmasıyla artış gösterdi. eOfis verilerine göre; geçen senenin aynı dönemine göre bu sene sanal ofis ve paylaşımlı ofis kiralamaları yaklaşık yüzde 15’lik bir artış gözlemledik. Şirketlerin yeni çalışma dönemindeki ilk tercihlerinden biri hazır ofisler oluyor. Hem yeni girişimlerin hem de eski şirketlerin pandemide uzaktan çalışma modeliyle ilerlemesi hazır ofislere olan ilgiyi artırdı. Bu noktada eOfis olarak, 45 lokasyonumuzda doluluk oranlarımız ortalama yüzde 70’i bulmuş durumda. Ofislerimize olan taleplerdeki artış sebebi olarak; kullanıcılarımız tek bir ofis içerisinde birçok gider kalemiyle ilgilenmek yerine, tek bir fatura üzerinden tüm ofis ihtiyaçlarını çözmek istiyor. Stopaj, mutfak, elektrik giderleri, ısınma giderleri, teknik sorunların çözümü ve birçok farklı hizmete hazır ofis sektörü pratik ve etkili çözümler sunuyor. Bu çözümlerin artmasıyla birlikte 2021’in son çeyreğinde sektörün önemli bir atılım gerçekleştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kovid-19 salgını AVM'leri ve ofisleri nasıl etkiledi?


Geri Dön