05 / 05 / 2024

Korunan alan planı nasıl yapılır

Korunan alan planı nasıl yapılır

Korunan alan nedir? Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda imar planı nasıl hazırlanıyor?

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı plan notu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Türkiye'nin yüzde 17'si korunan alan olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar Türkiye'nin yüz ölçümünün yüzde 17'sinin korumaya alınacağını belirtti.

Korunan alan sayısı ve kiralanan meralar TBMM gündeminde!

Ülkemizdeki korunan alan sayısı ve 2006-2019 döneminde kiraya verilen meralar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Zeytinburnu Sur Tecridi imar plan askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sur Tecridi 1625 ada, Merkezefendi ve Çevresi yenileme alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Turizm Tesis Alanı Plan Notu Değişikliği bugün askıya çıktı..

Florya Yeşilköy turizm tesis alanı plan değişikliği askıda!

Florya Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Tuzla'da tesis alanı imara açıldı!

İstanbul Tuzla’da günübirlik tesis alanı imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede bulunan alanı plan tadilatıyla imara açtı.

Ankara Haymana Turizm Tesis Alanı imar planı askıya çıkıyor!

Ankara Haymana İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 173 parsele ilişkin Turizm Tesis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 19 Aralık'ta askıya çıkarılacak...

Ankara Yumurtatepe Tümülüsü müze alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yumurtatepe Tümülüsü çevresinde planlanan müze alanı için imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Şişli Esentepe belediye hizmet alanı imar planı askıda!

İstanbul Şişli İlçesi, Esentepe Mahallesi'nde Belediye Hizmet Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Kartal Soğanlık mesleği eğitim alanı imar planı askıda!

Kartal Soğanlık Mahallesi, 2 no.lu Gecekondu Önleme Bölgesinde Mesleki Eğitim Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Yenikapı Dolgu Alanı imar planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, Yenikapı Dolgu Alanı imar planı teklifleri oy çokluğuyla kabul edildi

Yönetim planıyla ortak alan hakkınız gasp edilemez!

Tüm bina ve sitelerde var olan yönetim planı ile hak sahiplerinin ortak alan hakları sınırlanabilir mi? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Korunan alan planı nasıl yapılır Haberi

Korunan alan planı nasıl yapılır

Korunan alan nedir?

Korunan alan,  Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal sit alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan, biyolojik çeşitliliğin, doğal ve bununla ilişkili kültürel kaynakların korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla ilgili mevzuata göre tespit edilen ve yönetilen kara ya da deniz alanı olarak tanımlanıyor.


Korunan alanlar ile ilgili olarak, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik bulunuyor. Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelik, milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda yapılacak planlar ile doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planlarının hazırlanması, yapım esasları, gösterimi, onaylanması, uygulaması, denetimi ve bu planları hazırlayacak...