28 / 03 / 2024

Korunan alanlar kaçak yapı

Korunan alanlar kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

İmar barışında 'kaçak yapı' krizi!

İmar barışını fırsata çevirmek isteyenler gözlerini sit alanlarına çevirdi. Kaçak yapılar ise uydu görüntüleriyle artık tek tek tespit ediliyor.

Haymana'da mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar mecliste!

Ankara'nın Haymana ilçesindeki mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla doğal sit alanı olan Nevşehir'in Göreme beldesinde, kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediliyor. Bölgede imar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerinin devam ettiği açıkladı.

Korunan alanlar kaçak yapı Haberi

Korunan alanlar kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini, bunların 3 bin 256'sıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, 672'sinin yıkım işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her projede ilgili belediye başkanıyla atılması gereken tüm adımları atarak çevreyi ve doğayı öncelediklerini belirten Murat Kurum, "Bize emanet edilmiş doğamızı çocuklarımıza en iyi şekilde emanet etmek üzere çalışmaya gayret göstereceğiz." dedi.

Komisyonda Bakan Murat Kurum'un konuşmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılı bütçesi kabul...