20 / 04 / 2024

korunan ovalar

korunan ovalar

Amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 15 ova, "büyük 4 ildeki 15 ova "büyük ova koruma alanı" oldu.

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Huawei Nova 11 serisinin çok gizli korunan tanıtım tarihi ortaya çıktı!

Huawei, akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan ve son zamanlarda başarılı modeller sunan bir şirkettir. Bu şirket, daha önce amiral gemisi P60 serisini piyasaya sürmüştü ve şimdi de orta segmentteki Nova 11 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi bugün!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Tokat Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi ihalesi 8 Haziran'da!

Tokat Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat, Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan korunan alanların imara açıldığı iddiasına yalanlama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki doğal alanların yapılaşmaya açıldığıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin asılsız olduğunu belirtti ve 'Yeni düzenlemelere göre doğal sit alanları'nı açıkladı...

Doğal alanlar imara mı açılıyor?

İMO Başkanı Cemal Gökçe, “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kararı ile doğal alanların imara açıldığını belirtti...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

korunan ovalar Haberi

korunan ovalar

Antalya, Bingöl, Edirne ve Tokat'ta bulunan 15 ova "büyük ova koruma alanı" oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 15 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi. 

Ova sınırları içerisinde bulunan onaylı planlı alanlarla tarım dışı kullanma izni verilmiş yerler kapsam dışında kaldı. 

Büyük ova koruma alanı olarak ilan edilen ovalar şu şekilde: 
"Bozova Ovası (Antalya), Demre Ovası (Antalya), Kınık Ovası (Antalya), Kumluca Ovası (Antalya), Manavgat Ovası (Antalya), Serik Ovası (Antalya), Söğüt Ovası (Antalya), Zümrütova (Antalya), Solhan Ovası (Bingöl), Havsa Ovası (Edirne), Çamlıbel Ovası (Tokat), Gözova Ovası (Tokat), Kazova Ovası...