14 / 12 / 2025

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Türk Akımı kardeş projesine dönüşebilir!

Uzmanlar, Türk Akımı projesinin Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek güzergahıyla ‘kardeşlik projesine' dönüşebileceğini söyledi. Türkiye-AB işbirliğinin ise gazın AB'ye giriş noktası olan Hırvatistan üzerinden gelişebileceğini belirtiliyor.

Kocaman Kardeşler İnşaat Elektrik Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kocaman Kardeşler İnşaat Elektrik Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kayhan Kocaman, Ayhan Kocaman ve Hasan Kocaman ortaklığıyla 60 bin TL sermaye ile 24 Mayıs'ta Şişli'de kuruldu.

Kosovalı heyet Mamak'ın dönüşüm projelerini inceledi!

Ankara Mamak Belediyesi'nin 12 yıllık kardeş şehri Kosova'nın Wushtrri Belediyesinden bir heyet Mamak'ta incelemelerde bulundu. Wushtrri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, meclis üyeleri ve milletvekillerinin de bulunduğu heyet, Mesut Akgül'ü ziyaret etti.

Çetin Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetin Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Çetin ve Metin Çetin ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Mayıs'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi, 228 Sokak'ta kuruldu.

Kardeşler İnşaat Balıkesir Edremit'te çığ gibi büyüyor!

Balıkesir Edremit'in inşaat sektörüne Körfez'in güzide bölgelerinde devam eden Kardeşler İnşaat çığ gibi büyüyor. Kardeşler İnşaat kaliteli inşaatlar serisine son hızıyla devam ediyor.

Kosova'ya 32 metrelik Eyfel Kulesi inşa edildi!

Kosova’da restoran işleten Blerim Besimi, Lipjan’da Eyfel Kulesi’ni yaptı. 3 ayda inşa edilen Eyfel kulesi 32 metre yüksekliğinde. Kule geçtiğimiz Cumartesi günü hizmete açıldı.

TİKA, Kosova'daki Yaşar Paşa Camisi'nin restorasyonunu tamamladı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Kosova Türkleri Bayramı resepsiyonu ve Prizen Başkonsolosluğu'nun bayrak çekme törenine katılmak üzere bugün Kosova'ya gidecek.

Niğde Kardeşler Camii açıldı!

Niğde Müftülüğü'ne bağlı İbrahim Baloğlu Kur’an Kursu ve Kardeşler Camii açılışı törenlerle yapıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayırsever Baloğlu kardeşlere teşekkür etti.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Kardeş Şehir Büyükçekmece Cami açılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Bulgaristan'daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa'da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor.

Kaya Kardeşler Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Kardeşler Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdulvahap Kaya, Hikmet Kaya ve Nevzat Kaya ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 5 Nisan'da Pendik, Velibaba Mahallesi, Mimarsinan Caddesi'nde kuruldu.

Güney Kardeşler İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kardeşler İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Haydar Cem Güney ve Cenk Güney ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 31 Mart'ta Kadıköy, Bostancı Mahallesi, Kitapçı Mehmet Süleyman Sokak'ta kuruldu.

Kosova Kardeş Keçiören Parkı açıldı!

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış Haberi

kosova Kardeş Keçiören Parkı açılış

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı. Çanakkale şehitleri için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, şehitler için dua edildi. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, burada yaptığı konuşmada, yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ederek, yüzyıllardır Mamuşa’daki Türklerin, Türkiye’nin desteği ile burada yaşamaya devam edeceğini ifade etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da daha önce de Mamuşa’da düzenlenen Domates Festivali’ne katıldığını anımsatarak, Mamuşa’ya her gelişinde olumlu gelişmeler gözlemlediğini, her defasından kasabanın daha da güzelleştiğini söyledi. Törene katılan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise Mamuşa’da kendini evinde gibi hissettiğini ifade ederek, buradaki belediye yetkilileri ve halk tarafından sıcak bir...