26 / 04 / 2024

Kostroma Merkez Camisi

Kostroma Merkez Camisi

Rusya’nın Kostroma şehrinde inşa edilen Merkez Camisi ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez camide cuma namazı kıldırdı.

Priştine Merkez Camisi’nin inşaatı başladı!

 Kosova İslam Birliğince 2012 yılında temelleri atılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) katkılarıyla inşa edilecek olan Priştine Merkez Camisi'nin inşası başladı.

Mardin'de yıkılan caminin yerine yenisi inşa ediliyor!

Mardin'in Derik ilçesindeki 1953 yılında inşa edilen ve tahribata uğradığı için yıkılan Merkez Camisi'nin yerine yenisinin yapılması çalışmalarına başlandı...

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Malatya Güzelyurt Merkez Camisi açıldı!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü için yıkılan  Güzelyurt Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

DİTİB Merkez Cami mimarisiyle göz kamaştırıyor!

Açılışı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Köln'de bulunan DİTİB Merkez Camisi mimarisiyle dikkat çekiyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın babası Enver Turan defnedildi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın, 85 yaşında vefat eden babası Enver Turan, Bahçelievler'deki Yenibosna Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

DİTİB Köln Merkez Camii 29 Eylül'de açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı DİTİB Köln Merkez Camisi'nde sona gelindi. Camii, 29 Eylül'de hizmete açılacak.

Adana Nuri Çomu Camisi inşaatında çalışan işçiler korkuttu!

Adana Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Nuri Çomu Camisi inşaatında çalışan işçiler korkuttu...

Kostroma Merkez Camisi açıldı!

Rusya’nın Kostroma şehrinde inşa edilen Merkez Camisi ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez camide cuma namazı kıldırdı.

Rusya Kostroma Merkez Camii açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından Rusya’nın Kostroma kentinde inşa edilen Kostroma Merkez Camisi’nin açılışı gerçekleşti.

Kostroma Merkez Camisi Haberi

Kostroma Merkez Camisi

Rusya’nın Kostroma şehrindeki Merkez Camisi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kıldırdığı cuma namazıyla ibadete açıldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Tarsus İlçe Müftülüğünün katkılarıyla yapımına 2003’te başlanan Kostroma Merkez Camisi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Görmez ve beraberindeki heyetin yanı sıra Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de katıldı.


Görmez, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kostroma Merkez Camisi’nin Rusya Müslümanları, Müslüman Tatar halkı ve bütün insanlık için çok özel anlamlar taşıdığını ifade etti.


Caminin Kostroma şehrinde Müslüman varlığını koruyarak, başka din mensuplarıyla barış içinde yaşayarak bugüne geldiğine dikkati çeken Görmez, “Artık ülkelerin büyüklüğü sadece ekonomisiyle ölçülmeyecek. Ülkelerin büyüklüğü din özgürlüğüne tanıdığı imkanlarla ölçülecektir. İnançlara özgürlük tanımak, mabetlerin inşa edilmesine imkan tanımak ülkelerin büyüklüğüne işaret eder....