28 / 03 / 2024

kredi borcu olan ev nasıl satılır

kredi borcu olan ev nasıl satılır

Bankadan kredi kullanarak bir ev almak istediğinizi ancak evin kredi borcunun devam ettiğini düşünelim. Bu durumda krediyle alınan ev nasıl satılır? Krediyle alınan ev nasıl alınır?

Kredi ile alınan ev satılabilir mi?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. Peki, bu süreçte tapu sahibinin tasarruf hakkı kısıtlanmıyor mu? Kredi ile alınan ev satılabilir mi?

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Konut kredisi kullanarak satın aldığınız evi, borcu bitmeden satmak niyetindesiniz diyelim. Bu durumda karşınıza çıkacak riskleri iyi bilmeniz gerekiyor. Kredi borcu olan ev nasıl satılır? için tüm merak edilenler bu haberde...

Borcu olanlar Garanti, Akbank, İş Bankası'nın kapısını tıklattı! 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Borcu olan pek çok kişi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki Garanti, Akbank, İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Herkes aynı durumdan mustaripken, 5 bankadan faizsiz kredi müjdesi geldi! Akbank, İş, Garanti ve 2 banka daha açıkladı

Borcu olan pek çok kişi bankaların faizsiz kredi fırsatları ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte Akbank, İş, Garanti, Denizbank ve 1 bankanın daha faizsiz kredi kampanyası....

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi sicili, kredi kartı borcu ve kredi borcu başta olmak üzere tüm vergilendirilmiş borçların ve bu borçlara karşı davranışların kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Banka sicili nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Borcu olanlar dikkat! O banka tam 15 bin TL verecek, hem de faizsiz!

Borcu olan vatandaşlar bankaların kampanyaları ile ilgili araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Yapı Kredi'den borcu olanlar için bir son dakika müjdesi geldi. İşte detaylar...

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Dolar borcu olanın aklı yerinden çıkacak! 1 dolar ne kadar, bugün dolar kaç TL? 8 Ağustos 2023 döviz kurları!

Doları olan olmayan herkesi çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bugün 1 doların değeri nedir, şu anki dolar kuru kaç TL? Hemen buraya bakın... İşte ayrıntılar...

Altın uzmanından altınla ilgili tüm Türkiye'ye flaş uyarı. Altınla borcu olanlar hemen bunu yapsın

Altın fiyatlarının hangi yöne gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altın uzmanı İslam Memiş, altınla borcu olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarıda bulundu.

Prim borcu olan EYT'liler dikkat: Ucuz emeklilik için son şans! İşte son ödeme tarihi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına girmesine rağmen prim borcu, eksik prim günü nedeniyle emekli olamayanlar yapılandırmadan yararlanarak emekli olabilecek. İşte detaylar...

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

kredi borcu olan ev nasıl satılır Haberi

kredi borcu olan ev nasıl satılır

Krediyle alınan ev nasıl satılır?

Elinde yeterli nakiti olmaması nedeni ile bankalardan alınan konut kredisi; gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Mesken sahibi olmak isteyenler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredilerinden faydalanabiliyor. Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor.


Peki, kredi kullanarak bir ev almak istediğinizi ancak kredi borcunun devam ettiğini düşünelim. Bu durumda krediyle alınan ev nasıl satılır? Krediyle alınan ev nasıl alınır?


Krediyle alınan evin borcu kapanmadan satılması mümkün olabiliyor. Bu şekilde yapılacak satış alıcı ve satıcının aralarında yaptığı anlaşmaya göre şekilleniyor.


Örneğin alıcı tarafından konutun peşin alacaksa; Kredi kullanılan bankanın borcu kapatılarak, ipotek kaldırılır ve konut alıcıya geçer.  


Ayrıca alıcı ve satıcının...