18 / 04 / 2024

kredi kullanma oranı

kredi kullanma oranı

Türkiye genelinde kredili konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.8'lik artışla 34 bini geçerken, 10 aylık satışlar geçen yılın yüzde 20.0 gerisinde kaldı.

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Akbank'tan son dakika müjdesi! Nakit ihtiyacı olana tek SMS ile 45 bin TL kredi!

Akbank, müşterilerine kolaylıkla kredi kullanma imkanı sağlayan bir kampanya başlattı. Nakit ihtiyacı olanlara yönelik sunulan bu fırsatla, sadece bir SMS ile 45 bin TL kredi alabilirsiniz. Akbank'ın yeni kampanyası, kredi kullanımını daha da kolaylaştırarak dikkatleri üzerine çekiyor. İşte ayrıntıl

Vakıfbank'tan düşük faizli kredi fırsatı!

Vakıfbank, acil nakit ihtiyacı olanlar için onay süresi dakikalar içinde olan bir ihtiyaç kredisi fırsatı sunuyor. Kredi faiz oranı yüzde 1,57 ile özel bankalara kıyasla oldukça düşük.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Karmar Sakura'da 0.69 faizle 180 ay vade imkanı!

Ev hayali kuranların yüzünü güldüren Yeni Evim kampanyasına Karmar Sakura'da katıldı. Karmar Sakura projesinden 180 ay vadeli 0.69 kredi faiz oranıyla konut sahibi olunabiliyor.

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

11 şehirde yaşayan depremzedeler için kamu bankalarının açtığı 0.99 faiz oranlı 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisine yoğun talep olunca banka önce mobilden yapılan başvuru ekranlarını kapattı. Daha sonra ise gece 00.00’dan sonra kredi oranını 1.59’a çıkardı.

Yeni Konut Finansman Programı’nın detayları belli oldu. Kredi faiz oranları ne olacak?

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi Meclis komisyonda kabul edildi. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik olan kampanya kapsamında; kredi faiz oranından devletin sağlayacağı katkıya kadar bütün detaylar belli oldu.

 ‘Evim olsun”  diyene Ziraat Bankası’ndan piyango gibi kredi! Faiz oranına gören inanamadı!

Ziraat Bankası’nın hazırladığı konut kredisi paketi, düşük faiz fırsatı ve uzun vade imkanıyla ev satın almak isteyenleri cezbediyor. Peki bankanın konut kredisinde faiz oranı ne kadar?  Taksit miktarı ne kadar, kaç aya kadar vade yapılıyor? İşte ayrıntılar…

0.69 konut kampanyasında konut kaporasını ödeyen kredi için bankaya koştu! 

Yeni Evim Kampanyası'na başvurular dün itıbarıyla resmen başladı. Yüzde 0.69-0.99 faiz aralığında kredi kullanma imkanı sunan kampanyanın ilk gününde satış ofisleri yoğun çalıştı. Birçok vatandaşın alacağı evi incelemeden kapora yatırıp bankalara kredi başvurusu yaptığı ifade edildi...

Şu an kredi faizi ne kadar? Hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı

Bankalardan kredi çekmeyi düşünenler, hangi bankanın ne kadar faizle kredi verdiğini merak ediyor. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı!

kredi kullanma oranı Haberi

kredi kullanma oranı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 25.3 artarak 95 bin 645 düzeyine çıktı. Toplam konut satışları 10 aylık dönemde ise 927 bin düzeyine çıktı. Geçen yılm aynı dönemindeki toplam satışlar 939 bin düzeyindeydi. 

Aynı dönemler itibarıyla, mortgage kredileriyle ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 30.8 artış göstererek 34 bin 451 düzeyine çıktı. 

Buna karşılık, yılın ilk 10 aylık dönemindeki ipotekli konut satışları, 310 bin düzeyine çıkarken, geçen yılm aynı dönemindeki 387 bin adetin yüzde 20.0 gerisinde kaldı. 

Eylüldeki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 36 olurken, İstanbul 7 bin 338 konut ve yüzde 21.3 pay ile ilk sırayı aldı. 

Toplam konut...