27 / 04 / 2024

krediyle alının konutun satışı

krediyle alının konutun satışı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödedik, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Krediyle icradan ev alınır mı?

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep artıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?

Bağlı konut kredisi nedir? Nasıl alınır?

Belli konutun satın alınması veya konutun alınması için belli bir satıcı ile sözleşme yapılması şartıyla kredi verilmesine bağlı konut kredisi deniyor. Peki, bağlı konut kredisi nasıl alınır?

Konut iskan ruhsatı ne zaman alınır?

Konut iskan ruhsatı Belediyenin imar birimlerinden konutun oturulabilir olduğunu ortaya koyuyor. Peki, konut iskan ruhsatı ne zaman alınır?

Konutun yüzde yüzüne kredi nasıl alınır?

Konut sahibi olmak isteyenler, bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredilerinden yararlanabiliyor. Konutun değerinin ancak belli bir kısmına kredi veriliyor. Peki, konutun yüzde yüzüne kredi nasıl alınır?

Konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında ev kredisi olarak bilinen konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Aile konutu şerhi bulunan bir konutun satılması veya kiraya verilmesi için eşin “eş muvafakatnamesi” olarak adlandırılan onayı vermesi gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

İpotek fek yazısı ücreti nasıl geri alınır?

Konut kredisi ödemesi tamamlandıktan sonra banka tarafından konutun üzerindeki ipoteğin kaldırıldığını gösteren ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti nasıl geri alınır?

Konutun tamamına kredi nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kimsenin başvurduğu yol, bankalardan konut kredisi kullanmak oluyor. Peki bazı durumlarla konutun tamamına kredi kullanılabiliyor. Peki konutun tamamına kredi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi ne zaman alınır?

Yapı kullanma izin belgesi; binanın ruhsat ve eklerine uygunluğunu, kullanılmasında fen ve sağlık bakımından herhangi bir sakınca olmadığını gösteren belgeye deniyor. Peki, yapı kullanım izni belgesi ne zaman alınır?

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

Yıkım izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Bu yapının yıkılması için de belediyeden izin alınıyor. Peki, yıkım izni nasıl alınır?

Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır?

Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümlerin yer aldığı Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır? Kooperatif ana sözleşmesinde bulunması gereken hükümler neler?

Yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı, 3194 sayılı İmar Kanununun 20,21 ve 22. maddeleri ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği'nin 57.maddeleri esas alınarak veriliyor. Peki, yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

krediyle alının konutun satışı Haberi

krediyle alının konutun satışı


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödediğimiz halde, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Bu arada başka alacaklılar da haciz tatbik etti. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödediğimiz halde, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Bu arada başka alacaklılar da haciz tatbik etti. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?

● K.M.

Birinci konuya yanıt. Bir bankadan alınan kredi nedeni ile bu ev ipotek edilmiş olabilir. Kredi borcu bitince de ipotek kalkmalıdır. Şayet banka ipoteği kaldırmıyor ise dava...