26 / 04 / 2024

Kripto para varlıkları

Kripto para varlıkları

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla son dakika uyarısı geldi. İşte kripto yatırımcılarını yakından ilgilendiren o uyarı...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

OpenAI CEO'su (ChatGPT'nin yaratıcısı) Sam Altman, WorldCoin adlı bir kripto para birimini tanıtıyor. Yüksek profilli risk sermayesi yatırımcılarından 100 milyon dolar topladıkları ve cep telefonunuza indirebileceğiniz bir World App kripto cüzdanı çıkardıkları bildirildi. 

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Bir kripto para şirketi daha battı! Yatırımcılar tedirgin

Kripto varlık şirketi Genesis'in kredi birimi ABD'de iflas korumaya başvuruda bulundu. İşte kripto para dünyasını yakından ilgilendiren haberin detaylar...

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

Bir hayli süredir küresel piyasalardaki durgunluk ve yaşanan skandallar nedeniyle parlak döneminden bir hayli uzaklaşan kripto para piyasalarını sarsacak bir haber de Bahamalar’dan geldi.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Kripto paralar için İngiltere'den düzenleme çağrısı! Kriptolara yeni yaptırımlar geliyor mu? 

İngiltere Merkez Bankası, kripto para varlıklarının değerinde 2 trilyon dolarlık bir düşüşün piyasanın savunmasız oluşuna dikkat çekerek, daha etkili hukuki yaptırımlara duyulan ihtiyacı işaret ettiğini aktardı. 

Kripto para varlıkları Haberi

Kripto para varlıkları

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA), son zamanlarda yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, tüketicilere çok önemli uyarılar yaptı.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları tüm paraları kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalırlar" 

"Tüm paranızı kaybedebilirsiniz" uyarısının yapıldı açıklama haberimizde yer alıyor. İşte o açıklama...

Söz konusu kripto paraların çoğunun özel tüketiciler için bir yatırım, bir ödeme ya da herhangi bir takas aracı olarak uygun olmadığının bildirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüketiciler, sosyal medya ve etkileyici kişiler (fenomenler) aracılığıyla dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı uyanık olmalı. Özellikle vadedilen hızlı veya yüksek getirilere...