29 / 03 / 2024

Kripto paralar için İngiltere'den düzenleme çağrısı! Kriptolara yeni yaptırımlar geliyor mu? 

Kripto paralar için İngiltere'den düzenleme çağrısı! Kriptolara yeni yaptırımlar geliyor mu? 

İngiltere Merkez Bankası, kripto para varlıklarının değerinde 2 trilyon dolarlık bir düşüşün piyasanın savunmasız oluşuna dikkat çekerek, daha etkili hukuki yaptırımlara duyulan ihtiyacı işaret ettiğini aktardı. 



İngiltere Merkez Bankası'nın Mali Politika Komitesi'nden Salı günü konuyla ilgili gerçekleştirilen açıklama kapsamında, dijital varlıkların toplam piyasa değerlerinin 2021 yılının sonunda neredeyse 3 trilyon dolar olan zirveden yaklaşık 900 milyar dolara gerilediği aktarıldı. 

Kripto paralar için İngiltere den düzenleme çağrısı! Kriptolara yeni yaptırımlar geliyor mu? 

Son aylardaki aşırı dengesiz seyir, zararına satışlara yol açan likidite uyumsuzluklarını ve katılımcıların kaldıraçlı pozisyonlarını kapatmalarını ortaya çıkardı. Bu durum da piyasanın zayıflığını gösterdi. 

Peki İngiltere Merkez Bankası kripto paralarla ilgili hangi değerlendirmelerde bulundu? İngiltere'den kriptolar için öneri geldi mi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön