19 / 04 / 2024

kripto paraya haciz geldi

kripto paraya haciz geldi

İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi, 19 Nisan tarihinde Türkiye'deki kripto para piyasası için emsal değer taşıyacak bir karar verdi...

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Binance CEO’sundan kripto para tavsiyeleri! “Bitcoin çöktü” diyenlere yanıt verdi

Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve Ethereum mucidi Vitalik Buterin, kripto paraya yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu. CZ, kripto piyasasındaki krizler nedeniyle ‘Bitcoin artık öldü’ diyenlere de yanıt verdi.

Flaş flaş flaş! O ülkede kripto paraya yasak geldi!

Bazı ülekelerin hükümetleri kripto paraya tepkilerini dile getirmeye ve yasaklamalara devam ediyor. Ya kripto paraların kullanımı yasaklanıyor ya da belli kısıtlamalar getiriliyor.

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş sürerken, kripto tabanlı iş modellerine sahip ya da kripto paraya büyük yatırım gerçekleştiren şirketler zarara uğramaya başladı. Kripto para partisi bitti mi? 

Bitcoin'de sert düşüş yaşanırken kriptodan bir kötü haber daha!

2020 Aralık ayından sonra Bitcoin (BTC) ilk kez 22.600 dolara kadar düşerken, kripto paraya yatırım yapanlara bir kötü haber daha geldi.

Kripto paraya yatırım yapmak isteyenler dikkat! İşte cepleri dolduran o 5 altcoin!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarda sular durulmuyor. Peki kripto paralar nereye gidiyor? İşte kripto analisti Valdrin Tahiri'nin son dakika açıklamaları...

Kripto para kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece bisiklette pedal çevireceksiniz

Gün geçtikçe kripto paraya olan ilgi artıyor. Güney Kore'de kripto para kazanmak artık çok eğlenceli. Sadece bisiklet pedalı çevirerek kripto para kazanabilirsiniz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kripto paraya yasal düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kripto paraları değerlendirdi. MYK'da kripto paralar da gündemdeyken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir görüşme daha yapacağı öğrenildi..

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.

Kripto paralarda TL ile yapılan işlemler dolar ve Euro’yu geçti!

Türkiye'de vatandaşlar kripto paraya akın etti. TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı.

Kripto paraya devlet garantisi geliyor!

Kripto paraya iki ayaklı yasal çerçeve oluşturmaya hazırlanan AK Parti ilk olarak borsaları denetlenebilir hale getirerek kullanıcıya devlet güvencesi verecek. 

kripto paraya haciz geldi Haberi

kripto paraya haciz geldi

İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi, bir borçlunun kripto parasının olduğu hesaba haciz işlemi yapılmasına yönelik itirazını, bu tür paraların da emtia ve menkul kıymetler kapsamında değerlendirileceği gerekçesi ile reddetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kripto para, Türkiye'de ilk defa bir mahkemece menkul değer olarak kabul edildi. İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi tarafından alınan bu kararTürkiye'de kripto paralara yönelik ilk hukuki işlem olması nedeni ile emsal değer taşıyacak.

BORÇLUNUN HESABINA BLOKE KONULDU

İstanbul'da bir alacaklı 42 bin liralık (masraflarla beraber 60 bin lira) borcuna karşılık İstanbul 14. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak, bu kişinin Türkiye merkezli bir kripto para borsasındaki hesabına haciz işlemi uygulanması tabinden bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme, 5 Mart 2021'de borçlunun kripto paralarına haciz işlemi uygulanmasına yönelik karar aldı. Söz konusu kripto para borsası da borçlunun hesabına...