19 / 03 / 2024

Türkler kripto paraya akın ediyor!

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.



Financial Times, Türk vatandaşlarının yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nda yaşanan oynaklık sebebiyle kriptolara akın ettiğine dikkat çekti. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen ay yabancı yatırımcılarla konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, kripto varlıklarına akan para miktarından “rahatsız” olduğu yönündeki söylemini paylaşan FT, küresel düzenleyicilerin kripto para birimlerini değişken ve spekülatif olarak gördüğüne ve kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetler hakkında endişeleri olduğuna dikkat çekti.

Türkler kripto paraya akın ediyor!

FT’de yayınlanan makalede Bitcoin’in popülaritesinin oynaklığı yüksek para birimlerine ve yüksek enflasyona sahip ülkelerde artış gösterdiği ifade edildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön