25 / 04 / 2024

Türkler kripto paraya akın ediyor!

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.



‘SABİT COİNLERE YÖNELDİLER’

Raporda Türk vatandaşlarının stablecoin olarak da bilinen Tehter gibi itibari paralara endeksli sabit coinleri de tercih ettiği vurgulandı. Kripto para analiz firması Elliptic’ten gelen verilere göre, TL ile gerçekleştirilen Tether işlemlerinde 2021 yılının son altı ayında yüzde 360 ​​artış olduğuna dikkat çekildi.

CryptoCompare yöneticisi Alissa Ostrove, “İleride enflasyonu çevreleyen belirsizlik nedeniyle Türkiye’de kripto kullanımının artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kripto para yasası nasıl olmalı?

Emeklilere 3 bin TL nakit ödeme müjdesi! Başvuran alıyor!

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön