23 / 04 / 2024

Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor!

Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor!

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor.



Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Soğuk hava ile birlikte zaman zaman etkili olan kar yağışına aldırmayan Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler müze ve ören yerlerini geziyor. Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri üe Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, kış aylarında farklı bir güzellik sergiliyor. 


Bölgede son üç gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte peribacaları beyaza bürünürken, Uzak Doğulu turistler ve fotoğraf tutkunları bölgeye akın ediyor, ı Kapadokya bölgesine gelmek için özellikle kış aylarım tercih eden Uzak Doğulu turistler, Uçhisar, Göreme, Ürgüp ve Avanos gibi turistik merkezlerdeki peribacaları, açık hava müzesi ve ören yerlerini gezerken bir yandan da karm keyfini çıkarıyorlar. Kar altında kar topu oynayarak eğlenen turistler gittikleri yerlerde bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.  Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri ile Türkiye'nin en önemi kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, kış aylarında farklı bir güzellik sergiliyor. 



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön