26 / 04 / 2024

kruvaziyer gemileri turizmi

kruvaziyer gemileri turizmi

Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle Doğu Akdeniz'deki bazı limanları rotalarından çıkaran kruvaziyer firmaları, Ege kıyılarını tercih ediyor. İZTO Başkanı Demirtaş: "Ortadoğu’daki olaylar nedeniyle MSC ve Costa İzmir’e 10 yeni sefer ekledi" dedi.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Kruvaziyer turizmi için liman hizmetleri maliyetlerini azaltmalı!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmek için kademeli teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Çeşme kruvaziyer turizminin en uygun limanlarından biri!

ULUSOY Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, Çeşme'nin kruvaziyer turizmi açısından Ege Denizi’ndeki en uygun limanlardan biri olduğunu söyledi...

Hopa'da gündem kruvaziyer turizmi!

Hopa'da gündem kruvaziyer turizmi. Turistlerin, Hopa Limanı üzerinden Artvin'in tarihi ve turistik yerlerini gezmeleri ve böylece İl'de de yeni bir Turizm hareketliliğinin başlaması temelinde çalışmalara başlandı.

kruvaziyer gemileri turizmi Haberi

kruvaziyer gemileri turizmi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ortadoğu'da yaşanan karışıklık nedeniyle rotalarından Doğu Akdeniz'i çıkaran kruvaziyer gemilerinin İzmir'in de aralarında bulunduğu Ege kıyılarını tercih ettiğini belirtti.


Demirtaş, yaptığı açıklamada, yılın ilk 7 ayı sonunda İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusunun geldiğini hatırlatan Demirtaş, kruvaziyer turizmi yapan firmaların Doğu Akdeniz'de yaşanan karışıklık nedeniyle İzmir'e yeni seferler eklediğini bildirdi. 


Geçtiğimiz yılın aynı döneminde İzmir'e 98 geminin geldiğin, hatlarda 2-3 yılda bir değişik limanların tercih edilmesinin bu düşüşte etkili olduğunu kaydeden Demirtaş, "P&O Aurora ve İzmir'e daha önce hiç gelmeyen Silversea firmasının Spirit ve Cloud gemileri İzmir’e 4 ek sefer koydu. Ortadoğu’da yaşanan krizlerden dolayı MSC ve Costa firmaları da İzmir’e 10 yeni sefer koydu" bilgisini verdi.


Türkiye kruvaziyer pazarında...