28 / 03 / 2024

küçük oteller kapadokya

küçük oteller kapadokya

Küçük Oteller Derneği Araştırma Eğitim ve Proje Sorumlusu Tekiner Kaya, Kapadokya'ya gelen her 100 turistten 53'ünün küçük otelleri tercih ettiğini bildirdi. Kaya bu durumun bölge ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Kapadokya'da 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir Göreme'de yer alan turistik oteli kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 4 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Marmaris'te küçük oteller konut oluyor!

Pandemi ile birlikte izole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar özellikle Marmaris'te konut kiralamaya başladı. Konutlara artan bu talep sonrasında bölgedeki küçük oteller yıkılarak konuta dönüştürülmeye başladı. 

Oteller Körfez sermayelerinin olabilir!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Kapadokya'da 25 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya'da, doğal ve arkeolojik sit alanı içinde hayata geçirilen 25 yapının daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Kapadokya'da peribacalarının yakınındaki yapılar yıkılıyor!

Nevşehir Görkündere Vadisi'nde, peribacasına bitişik kahvaltı salonu olarak hizmet veren iş yeri yıkıldı.

Koronavirüse karşı yeni tatil tercihi: Kiralık villa!

Bayram sebebiyle sahillere akın eden yerli turistin tercihi bu yıl butik tatilden yana oldu. Villa, apart daire, butik otel ve yatlar yüzde 100 dolarken, açık olan büyük oteller de yüzde 60’a yaklaştı. Ege Bölgesi ise tatilin gözdesi oldu. 

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kiralık villalar ve butik otellerde koronavirüs yoğunluğu!

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla beraber tatilciler, kalabalık oteller yerine villa tipi tesislere yöneldi. 

Turizmde 'butik otel ve yazlık ev' trendi!

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ve sıcakların başlamasıyla beraber tatile gidenlerin sayısı da arttı. Daha az odalı ve az insanın tatil yaptığı bazı butik oteller ve yazlık evlere ilgi yükseldi.

küçük oteller kapadokya Haberi

küçük oteller kapadokya

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya gelen her 100 turistten 53'ünün küçük otelde kalmayı tercih ettiği bildirildi.


Küçük Oteller Derneği Araştırma Eğitim ve Proje Sorumlusu Tekiner Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, kayadan oyma evleri ve balon turlarıyla turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'da küçük otellerde kalan yerli ve yabancı turistlerin hem bölge ekonomisine hem de turizme katkı sağladığını söyledi.


Derneğin kuruluş amacının bölge turizminde küçük otelleri ön plana çıkarabilmek olduğunu belirten Kaya, dernek olarak bölgede yapılan araştırmalarda önemli sonuçlara ulaştıklarını dile getirerek, "Kapadokya'da küçük otellerin tamamında oda bazında elde edilen yıllık gelir, 250 milyon lirayı buluyor. Bunun yüzde 36'sı büyük otellerden, yüzde 53'ü küçük otellerden karşılanıyor. Yani her 100 turistin 53'ü küçük otellerde ağırlanıyor. Bu, çok önemli bir rakam. Bu rakamın bize verdiği...