28 / 03 / 2024

Küçükçekmece arkeolojik kazı çalışmaları

Küçükçekmece arkeolojik kazı çalışmaları

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.

Küçükçekmece Fatih Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi Fatih Mahallesi, III. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Büyükçekmece Ulus plan tadilatı askıya çıktı!

Büyükçekmece İlçesi, Ulus Mahallesi, 1484, 1485, 1486, 1503 ve Muhtelif parselleri kapsayan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Küçükçekmece 3. derece arkeolojik sit alanının planları ilkelere uygun değil mi?

Küçükçekmece Gölü kıyısındaki arkeolojik sit alanının güneybatısında Mimar Sinan Köprüsü bağlantı yolu bulunuyor. Bilirkişi raporunda, imar planıyla ilgili kentsel doku ile bütünlük arz edecek stratejinin belirlenmediği vurgulandı.

İzmir Büyükşehir'den arkeolojik kazılara 3.2 milyon TL!

Kentteki tarihi bölgelerin gün yüzüne çıkarılması için önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2 bölgede verdiği arkeolojik kazı desteğini 2016 yılında 5 bölgeye çıkardı.

Tarihi II. Kılıçarslan Köşkü'nün arkeolojik kazı işleri ihaleye çıkıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Tarihi II. Kılıçarslan Köşkü'nün arkeolojik kazı işlerini 6 Kasım 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İş 500 günde tamamlanacak.

Küçükçekmece'de asfalt çöktü, araçlar çukura düştü!

İstanbul Küçükçekmece'de, kazılan inşaat temelinin bitişiğinde bulunan yolun bir kısmında dün gece çökme meydana geldi. Park halinde bulunan toplam 4 araç oluşan çukura düşerken, olayda can kaybı yaşanmaması sevindirdi.

Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıda!

Planlar askıya çıktı İstanbul Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan imar planları 30 Ağustos 2014 tarihinde askıdan inecek.

Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Küçükçekmece Resneli Çiftliği Osman Mevkiinde yer alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece Gölü havzasında yerleşim yeri bulundu!

Küçükçekmece Gölü havzasında bulunan ve henüz adı bile kesinleşmeyen yerleşim İstanbul tarihini silbaştan yazabilir. Kazılar sırasında yerleşimin 300 yılda bir terk edilmesine neden olan fay hattı da bulundu....

Küçükçekmece arkeolojik kazı çalışmaları Haberi

Küçükçekmece arkeolojik kazı çalışmaları


İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.


Bathonea kazı sonuçlarına göre bu arazinin kamulaştırarak ören yeri statüsüne alınması için çalışma başlattığı iddialarına değinen Aksu, bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu.


Aksu'nun soruları


1. İstanbul ili, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde, Bathonea Antik Kentinde bilim adamlarının katılımıyla arkeolojik kazıların yapıldığı bilinmektedir. Basında yer alan haberlere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2013 yılındaki Bathonea kazı sonuçlarına göre bu arazinin kamulaştırarak ören yeri statüsüne alınması için çalışma başlattığı, iddia olunmaktadır. Bu iddialar doğru mudur?


2. Bu alanda yürütülen kazı çalışmalarının sonuçları, İstanbul, ülkemiz ve insanlık tarihine nasıl yansımaktadır?


3. Söz konusu alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören...