27 / 04 / 2024

Küçükçekmeceye şehir parkı

Küçükçekmeceye şehir parkı

Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni, önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Bolu'ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu Belediyesi tarafından "Kültür Park" Projesi kapsamında 142 bin metrekarelik meydan yapılacak. Belediye, şehir meydanlarındaki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Başakşehir Park Mavera 3 Evleri satılık!

Makro İnşaat ve TOKİ işbirliğiyle inşa edilen Park Mavera 3 projesi Şubat 2020 yılında teslim edilmeye hazırlanıyor. Başakşehir Park Mavera 3 Evleri satılık daire fiyatları 213 bin TL'den başlıyor.

Ankara Altınpark'a Kırşehir Evi inşa ediliyor!

Yozgatlılar için Şafaktepe Parkı’nda, Çankırı ve Çorumlu vatandaşlar için Altınpark’ta yer tahsisi yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de Altınpark'a Kırşehir Evi inşa ediyor.

Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan, Tarsusluların hasretle beklediği ve birçok ile örnek olacak Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı'nı hizmete açtı

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projeleri kapsamında, Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Esenler Metris Kışlası şehitler parkı oluyor!

Esenler, 2.5 milyon metrekare ile kentsel dönüşümle üretilmiş dünyanın en büyük şehir parkından sonra ikinci büyük bir parka daha kavuşuyor. 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 170 dönüm kışla, 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak.

Çayırova Aşık Mahzuni Şerif Parkı yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Çayırova Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda yapılan çalışmalar sona erdi. Biten çevre düzenleme çalışmasıyla birlikte bölge modern bir dinlenme alanına sahip oldu.

Küçükçekmeceye şehir parkı Haberi

Küçükçekmeceye şehir parkı

Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni'nde konuşan Başkan Kadir Topbaş, "2004 yılında Küçükçekmece'de toplam 100 bin metrekare yeşil alan vardı. Bugün sadece burada 186 bin metrekarelik bir alanı yeşillendiriyoruz. İlçedeki yeşil alan miktarı 3 milyon metrekareyi aştı" dedi. Törende Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, sivil toplum kurur luşlârı ve vat Jtdaşlâf dâ yer aldı. 



Törende konuşan Bâşkan Kadir Topbaş, İstanbul dünyanın 130 ülkesinden büyük devlet gibi olduğunu ve geçmişten gelen altyapı ve su gibi sorunların çözümünün kendilerine nasip olduğunu belirterek, Küçükçekmece'dek i Hasanoğlu ve Menekşe derelerinden akan pislikler ile kötü kokular nedeniyle geçmişte bu bölgede bir araya gelmenin mümkün olmadığını söyledi. 



İstanbulluların desteğiyle İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını, şehrin tarihinde nasip olmayan...