16 / 04 / 2024

Küçükçekmece'ye şehir parkı kuruluyor!

Küçükçekmece'ye şehir parkı kuruluyor!

Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni, önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni'nde konuşan Başkan Kadir Topbaş, "2004 yılında Küçükçekmece'de toplam 100 bin metrekare yeşil alan vardı. Bugün sadece burada 186 bin metrekarelik bir alanı yeşillendiriyoruz. İlçedeki yeşil alan miktarı 3 milyon metrekareyi aştı" dedi. Törende Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, sivil toplum kurur luşlârı ve vat Jtdaşlâf dâ yer aldı. 



Törende konuşan Bâşkan Kadir Topbaş, İstanbul dünyanın 130 ülkesinden büyük devlet gibi olduğunu ve geçmişten gelen altyapı ve su gibi sorunların çözümünün kendilerine nasip olduğunu belirterek, Küçükçekmece'dek i Hasanoğlu ve Menekşe derelerinden akan pislikler ile kötü kokular nedeniyle geçmişte bu bölgede bir araya gelmenin mümkün olmadığını söyledi. 



İstanbulluların desteğiyle İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını, şehrin tarihinde nasip olmayan bir şekilde 3. kez bize başkan seçilerek hizmet için gece gündüz demeden koşturduklarını anlatan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "Geçmişte dereler açık kanal kabul ediliyordu ve atıksuları boruları derelere bağlanarak sanayi ve işyeri ruhsatı alınıyordu. İstanbul'un bütün dereleri gibi bu bölgedeki dereler de pislendi. Sivrisinek, pislik hak getire. 2006 yılında ciddi bir yağmur sonucunda buradaki bir sel baskınına geldik. Hemen işe koyulduk. Küçükçekece Gölü'nün batı. doğu ve kuzey yamaçlarındaki atıksuları kolektörlere alarak göle bir damla atıksu gitmesin diye çalıştık. Dev tünellerle atıksuları Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne götürerek arıtarak tertemiz bir şekilde Marmara Denizi'ne akıtıyoruz." 


BAŞKAN TOPBAŞ PROJENİN TEMELİNİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE ATTI 

PROJENİN müteahhidini sahneye davet eden Başkan Kadir Topbaş, süre pazarlığı yaparak 30 Haziran 2016 tarihinde bitirilecek çevre düzenlemesinin 23 Nisan 2016 tarihine yetiştirilmesini istedi. "23 Nisan'da burada çocuklarımızla şenlik yapacağız" diyen Topbaş, yine çocuklarla birlikte butona basarak projenin temelini attı. 



Bizim Anadolu


Geri Dön