26 / 04 / 2024

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini söyledi.

Ağrı İshak Paşa Sarayı harabe olmaktan kurtarıldı!

Türk mimarisinin seçkin örneklerinden olan ve Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren Ağrı İshak Paşa Sarayı'nın 70 yılda geçirdiği değişim dikkatleri çekiyor

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 18 yılda 5 bin 61 kültür varlığı restore edildi!

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman Haberi

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman

     Yenilenen Alanya Arkeoloji Müzesi'nin açılışında konuşan Karaman, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine aday olan Alanya'nın, binlerce yıllık kültürel mirası bünyesinde barındırdığını söyledi.      Bu mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde her türlü desteğin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlandığını belirten Karaman, "Alanya Arkeoloji Müzesi, zaman içerisinde yıpranmış ve yeniden yapılanması ihtiyacı doğmuştur. Müze, Alanya'nın derin ve zengin geçmişi, izlenebilir ve anlaşılabilir bir müze olgusu düşünülerek, 2011 yılında başlatılan çalışmalarla yenilenmiştir. Çağdaş müze anlayışına göre yenilenen müzede, çocuklar çeşitli etkinlikler yapabilecek, denizcilik bölümünde interaktif şekilde tekne gezilerine çıkılabilecektir. 4 bin 300 metrekarelik müzede, 550 metrekarelik kapalı alan mevcuttur" diye konuştu. 


     Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini ifade eden Karaman, "10...