25 / 04 / 2024

kur makası

kur makası

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, birilerinin piyasadan fiziki dolar toplamaya devam ettiğini ve bu nedenle bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki makasın iyice açıldığını söyledi.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 70 zam: Emekliler aleyhine makas açılıyor!

SGK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yüzde 37,57'lik enflasyon farkına 5 puan ilave yapıldı, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Makas, emekli aleyhine açıldıkça açıldı" dedi. İşte Babuşcu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Döviz kurlarında ayar iyice şaştı. Bankaların döviz alış ve satış kurları arasındaki makas iyice açılırken, İstanbul’da ilçeden ilçeye de döviz bürolarının güncel kur değerleri de birbirini tutmuyor.

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Dolar satış rakamlarının yükselmesi sebebiyle, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını değerlendirenler de zarara uğrayabilirler. Dolar satış rakamının 20 TL'sinin üstüne çıkması ve alım-satım arasındaki makasın açılması, bu yatırımcıların sağladığı kazançları azaltabilir yahut zarar görmelerine sebep olab

Dolar 21 TL olarak hesaplanıyor! Makas 1 TL'yi aştı! Uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

Bankalarla piyasa arasındaki kur makası gittikçe açıldı. Dolar artık 21 TL'den hesaplanmaya başlanırken uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dövizde resmi kur ile piyasa kuru makasının gittikçe açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6'ya yaklaşan farkın meydana gelmesi, akaryakıt piyasasında işleri karıştırdı. Oto gazda ithalatçı firmalar bugün kur kaynaklı zammı dağıtıcılara yansıtırken, piyasa durumun kalıcı olmasından te

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Emekli kategorisinde 150 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta 240 aya kadar vade yapılabiliyor. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Samsun Göl Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatı bitti!

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde yapımı devam eden Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi. Çiçekdağ, hayırseverlerin yardımlarının devamını beklediklerini söyledi.

Turistik Kurşunlu Kaplıcaları yenilendi!

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Kurşunlu Kaplıcaları’na yeni çevre düzenlemesi yapıldı. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında Kurşunlu Yolu ve bisiklet yolunu aydınlatarak Kurşunlu Kaplıcaları yepyeni bir görünüme kavuşturuldu.

Gemlik Kurşunlu'da 7.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Gemlik Malmüdürlüğü, Kurşunlu'da bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 7 milyon 361 bin TL olarak belirlendi. İhalesi 24 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kurşunluhan Avrupa'nın en eski oteli olacak!

Candaroğulları beylerinden Kemalettin İsmail bey tarafından Kastamonu'da yaptırılan 600 yıllık tarihi Kurşunluhan'ın Avrupa'nın en eski oteli olarak tescil edilmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

Antalya Teomanpaşa'daki Bağ-Kur binası yıkılıyor!

Teomanpaşa Mahallesinde yıllarca Bağ-Kur binası olarak hizmet veren bina yıkılıyor, Yıkım işlemlerinde birkaç gün içerisinde başlanılacak.8 Katlı bina yıkıldıktan sonra yerine yurt binası yapılacağı dile getirildi.

Kırşehir Bağ-Kur binası Şoförler Odası'na devredildi!

24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığının aldığı eski Bağ-Kur binası, Şoförler ve Otomobilciler Odası'na devredildi...

İkizler Yapıkur İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Yapıkur İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Esin tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Sancaktepe, Sarıgazi Mahallesi, Atmaca Sokak'ta kuruldu.

kur makası Haberi

kur makası

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 12’ye düşüren kararından sonra döviz kurundaki hareketliliğin sürdüğüne işaret eden Özdemir, Merkez  Bankası'nın talihsiz bir dönemde faiz indirimi kararı altığını söyledi. ABD'nin ve neredeyse bütün merkez bankalarının faiz yükselttiği bir dönemde faiz indirmenin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu söyleyen Özdemir, "Bu kötülük dolar adım adım yukarı çekiyor" dedi. Dolara son 3 işlem gününde 3 milyar dolara yakın müdahalede bulunulduğunu ifade eden Özdemir, bunun dolara müdahale değil dolar yakma anlamına geldiğini söyledi. Özdemir, "3 milyarı anlamsız bir politika için kime ne için satıldığını maalesef bilemiyoruz. Tüm bunlar doların fitilini ateşledi ve adım adım kur krizine doğru gidiyoruz.Dolar endeksinin daha da yükselmesi Türkiye’yi ciddi anlamda sıkıntıya düşürecek. Önümüzdeki günlerde doları bu kadar rahat kontrol altına...