27 / 04 / 2024

Bankalar ve Kapalıçarşı arasında fark açıldı. Birileri Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Bankalar ve Kapalıçarşı arasında fark açıldı. Birileri Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, birilerinin piyasadan fiziki dolar toplamaya devam ettiğini ve bu nedenle bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki makasın iyice açıldığını söyledi.



Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 12’ye düşüren kararından sonra döviz kurundaki hareketliliğin sürdüğüne işaret eden Özdemir, Merkez  Bankası'nın talihsiz bir dönemde faiz indirimi kararı altığını söyledi. ABD'nin ve neredeyse bütün merkez bankalarının faiz yükselttiği bir dönemde faiz indirmenin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu söyleyen Özdemir, "Bu kötülük dolar adım adım yukarı çekiyor" dedi. Dolara son 3 işlem gününde 3 milyar dolara yakın müdahalede bulunulduğunu ifade eden Özdemir, bunun dolara müdahale değil dolar yakma anlamına geldiğini söyledi. Özdemir, "3 milyarı anlamsız bir politika için kime ne için satıldığını maalesef bilemiyoruz. Tüm bunlar doların fitilini ateşledi ve adım adım kur krizine doğru gidiyoruz.Dolar endeksinin daha da yükselmesi Türkiye’yi ciddi anlamda sıkıntıya düşürecek. Önümüzdeki günlerde doları bu kadar rahat kontrol altına alamayacağız" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön