18 / 04 / 2024

Bankalar ve Kapalıçarşı arasında fark açıldı. Birileri Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Bankalar ve Kapalıçarşı arasında fark açıldı. Birileri Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, birilerinin piyasadan fiziki dolar toplamaya devam ettiğini ve bu nedenle bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki makasın iyice açıldığını söyledi.



Uluslararası Finans analistlerinin artık dolar için adil değerin 21 lira olduğunu söylediklerine işaret eden Özdemir, "Dünyanın en güçlü ekonomisi Avrupa’nın para birimi Euro adeta çöktü. Parite birin çok daha altına geliyor. Sterlin dolar karşısında hızla eriyor. Peki bu ortamda TL ne yapacak? Algıyla, dünyanın en büyük ekonomisi gibi hikayelerle, TL ne kadar koruyabilecek siyasi iktidar?" değerlendirmesinde bulundu. Özdemir devamla, "Elbette koruyamayacak. Korumuş olsaydı bu para 1 yıl önce 8 liraydı ve bugün 18.500 lira. Bu arada geçen hafta dolar kıtlığından bahsetmiştim. Aslında bu tüm dünyada olacak bir gelişme ama en çok bizi vuracak.Nitekim nakit yani keş doların kral olduğu dönem başladı" ifadesine yer verdi.

Bankalar ve kapalıçarşı arasında makas açılıyor

Bir süredir banka kuru ile Kapalıçarşı arasında dolar kuru arasında fark oluşmaya başladığına dikkat çeken ÖZdemir, perşembe gününden sonra bu farkın daha da açıldığını dile getirdi. Birilerinin sesiz sedasız Kapalıçarşı’dan fiziki dolar toplamaya başladığını ileri süren Özdemir, bunun rakamlara da yansımaya başladığını söyledi. Bankaların saat 12:00 sularında dolar kurunda 18:452 seviyesinden işlem yaptığını o sıralarda  Kapalıçarşı'da ise doların 18:60 seviyesinde olduğunu dile getiren Özdemir, "Eylül enflasyonu 3 Ekim Pazartesi açıklanacak. Eğer TUİK şapkadan fil çıkartmaz ise enflasyon yüksek gelecek ve Türk lirasındaki değer kaybı dünyayla birlikte hızlanabilir. Çünkü Merkez Bankası Türk lirasının düşük faiz ile zırhını çıkarttı” ifadesini kullandı.

Dolar tahminini güncelleyen Selçuk Geçer'den tarihi uyarı!

Ne dolar ne altın! İslam Memiş'ten flaş uyarı geldi...

Dolara operasyon iddiası: İnsanlar borsaya yönlendiriliyor çünkü..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön