20 / 04 / 2024

Dolara operasyon iddiası: İnsanlar borsaya yönlendiriliyor çünkü..

Dolara operasyon iddiası: İnsanlar borsaya yönlendiriliyor çünkü..

MB'nın Kapalıçarşı'dan dolar topladığı ve seçimlerden hemen önce dolara yapılacak operasyonla kurun aşağı çekileceği iddia edildi. İddiaları köşesine taşıyan Yeniçağ Yazarı Remzi Özdemir, dövizde kalanların 'sürüler halinde' borsaya yönlendirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.



Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nın dövize müdahale edebilmek için dolar stoku yaptığını iddia etti. Yeniçağ gazetesindeki köşesinde Merkez Bankası'nın piyasadan dolar topladığı yönündeki iddiayı eski bir Merkez Bankası yöneticisine sorduğunu ve "piyasaya sert bir döviz müdahalesi geleceği" yanıtını aldığını ifade etti. Gazetedeki yazısında Merkez Bankası'nın Kapalıçarşı'da köklü bir döviz kuruluşu aracılığı ile yüksek fiyattan dolar aldığının iddia edildiğini belirten Özdemir, Merkez Bankası'nın dolara müdahalesinin seçim öncesinde yapılarak 20 Aralık benzeri bir operasyon yapılacağı iddiasını gündeme getirdi. Özdemir, yazısında yorum aldığı eski merkez bankası yöneticisi olan kişinin şu ifadesine yer verdi:

"Türkiye seçim sürecine girdi. İlk olarak TUİK aracılığı ile enflasyonu kâğıt üzerinde de olsa düşük göstermeyi başardılar. Birkaç ay içerisinde daha da düşecek ve piyasadan toplanan şu an için 7 milyar dolar, bu rakam 12-15 milyar dolar da olabilir sert bir şekilde dövize müdahalede kullanılacak. Tıpkı kur korumalı mevduatın açıklandığı gece gibi dolarda düşüş yaratmaya çalışılacak”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön