20 / 04 / 2024

kurdaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi

kurdaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi

Konut fiyatlarındaki yüzde 19'luk yükselişi değerlendiren Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyetteki artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyetten gelen yük yansımaya başladı" dedi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Son günlerde döviz kurunda artış yaşanmaya başladı. 28 Mayıs’ta 425 dolar seviyesinde olan asgari ücret, kurdaki artışla 10 günde 367 dolara geriledi.

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..

Otomobillerde KDV ödenmeseydi fiyatlar nasıl olurdu? Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Kurdaki artış ile birlikte otomobil fiyatları da artarken yaşanan tedarik sıkıntıları ve hammadde problemi ile birlikte araç sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Peki, otomobillere ÖTV ödemeseydik fiyatlar nasıl olurdu? İşte Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında döviz cinsinden yüzde 50 oranında yükseliş yaşandığı belirlenirken, sektörün üretimde zorluk çektiği ifade edildi.

Yem fiyatlarında indirim müjdesi kısa sürdü! Yüzde 30 zam yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yemde verilen indirim müjdesi uzun sürmedi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hammade ve kurdaki artışlar neden gösterildi yem fiyatlarına yüzde 12 indirimden sonra yüzde 30'luk zam uygulandı...

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

kurdaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi Haberi

kurdaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi

Merkez Bankası tarafından Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin sonuçları açıklandı. Buna göre TKFE temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükseldi. Endeksteki yükselişi değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyete gelen artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar” dedi. Küresel ekonomideki dalgalanmanın maliyetleri artırdığına dikkati çeken Ağaoğlu, iç piyasada satışların yolunda gittiğini söyledi. 


NAKİTLE EV ALINIYOR 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir inşaat imalatında kullanılan malzemeye 1,5 yılda yüzde 50'ye yakın zam geldiğini inşaatçıların bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söyledi. Ancak asıl konut zamlarının önümüzdeki süreçte yaşanacağına dikkat çeken Demir, “Çünkü şu an...