17 / 04 / 2024

Küresel Konut Fiyat Endeksi

Küresel Konut Fiyat Endeksi

Knight Frank’ın yayımladığı Küresel Konut Fiyat Endeksi’nin 2017 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Türkiye konut fiyat artışında dünya 5’incisi sırada...

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL oldu!

Endeksa verileri ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konutların yıllık bazda yüzde 73 oranında değerlendi. Bununla birlikte 2024’ün ilk ayı sonunda ülkede ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL  oldu.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Konut fiyatları aralıkta yüzde 84 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu!

Endeksa, TÜİK tarafından açıklanan 2023 Aralık konut satış verilerini değerlendirdi. Türkiye'de aralıkta konut fiyatları yüzde 84 artış kaydederken, ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu.

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'yi aştı!

2023'ün Ekim ayında konut satışları hem aylık hem de yıllık bazda yüzde 9 azaldı, fiyatlardaki yıllık değer artışı ise yüzde 103 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 40 bin 440 TL oldu.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 89,2 arttı!

Konut Fiyat Endeksi eylülde yıllık bazda yüzde 89,2 yükselirken, söz konusu dönemde reel artış yüzde 17,8 oldu.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Küresel Konut Fiyat Endeksi Haberi

Küresel Konut Fiyat Endeksi

İngiltere merkezli emlak danışmanlık şirketi Knight Frank’ın yayımladığı Küresel Konut Fiyat Endeksi’nin (Global House Price Index) 2017 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. 


Açıklanan sonuçlara göre Türkiye’de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.3 arttı. Bu artış işe Türkiye konut fiyat artışında 5’inci sırada yer aldı. 


Birinci sırada yüzde 17.8 ile İzlanda bulunurken,  Hong Kong’da yüzde 14.4, Yeni Zelanda’da yüzde 13.8, Kanada’da yüzde 13.5 artış oldu. 


Konut fiyatları dünyada yüzde 6.5 arttı

Knight Frank’ın yayımladığı Küresel Konut Fiyat Endeksi Raporu'na göre, dünya genelinde konut fiyatlarında artış yüzde 6.5 olarak kaydedildi. 55 ülkenin yer aldığı endekste, 11 ülkenin konut fiyatlarında çift haneli artış görüldü.7 ülkenin konut fiyatlarında gerileme görülürken, 48 ülkede konut fiyatları yükseliş gösterdi. 


Gayrimenkule güven tam

Knight Frank, konut fiyatlarındaki artışın başlıca sebebi...