24 / 04 / 2024

Kurlardaki artış inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

Kurlardaki artış inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

Siyası belirsizliğin yarattığı olumsuz hava ve kurlardaki artış inşaatta beklentileri seçim sonrasına erteletiyor. AYİD Başkanı Mehmet Sadıkoğlu, kur artışının satışlarda yarattığı duraklamanın çözümü için KDV indirimi öneriyor.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Tek-Art İnşaat 2021 yılında ne kadar hasılat elde etti?

Tek-Art İnşaat tarafından yayınlanan finansal rapora göre, şirket 1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 döneminde 41 milyon 122 bin 80 TL hasılat elde etti.

Fatma Yılmaz, Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yılmaz'ın istifası kabul edildi. Yerine Müjdat Aybar'ın atanmasına karar verildi. 

Muhsin Danışman, Tek-Art İnşaat Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Tek-Art İnşaat'ın ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Özlem Nazlı Arıkan'ın 3 Ocak 2022 taraihinde görevinden ayrılması sebebiyle yerine Muhsin Danışman'ın atanmasına karar verildi. 

Özlem Nazlı Arıkan, Tek-Art İnşaat'tan ayrıldı!

Tek-Art İnşaat Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapan Özlem Nazlı Arıkan, 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren görevinden ayrıldı.

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyelerini seçti!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyelerini belirledi. Buna göre, Soner Yılmaz, Zeynep Yılmaz Demirci, Fatma Yılmaz ve Türkay Yılmaz Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

Ea Art İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ea Art İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  Bakırköy’de  150 bin TL sermaye bedeli ile Enver Tuma tarafından kuruldu.

Soner Yılmaz, yeniden Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tek-Art İnşaat'ın yönetim kuruluna seçilen üyeler görev taksimi yaptı. Soner Yılmaz Tek-Art İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı olağan genel kurulu 5 Kasım'da!

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısının 5 Kasım 2021 Cuma günü saat 14.00'da Halkalı Caddesi No:245 Sefaköy/Küçükçekmece/İSTANBUL adresinde bulunan şirket merkezinde yapılmasına karar verildi. 

Kurlardaki artış inşaat sektörünü nasıl etkiliyor Haberi

Kurlardaki artış inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

Türkiye son yıllarda inşaata dayalı bir büyüme sergiliyor. İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’e kadar birçok kentte birbiri ardına konut projeleri yükseliyor. Siyasi ortamın yarattığı belirsizlik, kurlardaki yükseliş bu süreçte şirketleri ‘bekle gör’ politikası izlemeye yönlendiriyor. Bu süreci Anadolu Yakası İnşaatçılar Demeği (AYİD) Yönetim Kumlu Başkam Mehmet Sadıkoğlu ile konuştuk:


Kurlardaki artış inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?


Kurların artması inşaat sektöründe değişken bir etki göstermekte. Haziran ayında yapılan genel seçimlerden sonra hükümetin kumlamaması, kasım aymda yapılacak erken seçim ve yaz tatilinin uzaması gibi unsurlar, piyasa şartlanmn belirlenmesi hususunda beklentileri olumlu veya olumsuz yönde seçim sonrasına erteletti. Bu etkenleri değerlendirmeden ve sonuçlannı görmeden sadece kurdaki artışı değerlendirmek, inşaat malzemelerine yani dövize endeksli kalemlerin daha maliyetli olarak üretilmesi anlamına gelir. Yaşanacak artışlar kasım ayı sonrası oluşacak piyasa...