19 / 04 / 2024

Kurşunlu Handaki restorasyon çalışmalarını incelendi

Kurşunlu Handaki restorasyon çalışmalarını incelendi

Yaklaşık 450 yıllık Kurşunlu Han'daki restorasyon çalışmalarını inceleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, yapının halkın odak noktası olacağını söyledi.

Çankırı İl Özel İdaresi 49 adet gayrimenkulü satıyor! Arsa ve arazi alacaklar hemen bakın! 

Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı ili, Merkez, Ilgaz, Kurşunlu, Orta ve Yapraklı ilçelerinde yer alan 49 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Çankırı'ya 150 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çankırı Kurşunlu projesinin ihalesi yarın yapılacak. Projede 150 konut yer alacak.

Bursa İnegöl'de 2 adet arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! 

Bursa İnegöl Belediye Başkanlığı, Bursa ili, İnegöl ilçesi, Akhisar ve Kurşunlu mahallelerinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Bursa İnegöl'deki arsaların fiyatları ne kadar? 

TOKİ Çankırı Kurşunlu’da 2+1 608 bin liraya!

TOKİ'nin Çankırı Kurşunlu projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kurşunlu 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Eskişehir Sivrihisar 209 konut ihalesi bugün!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut müjdesi!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 11 Aralık 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çöktü!

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde yer alan sahil yolu kenarındaki istinat duvarı şiddetli yağış sebebiyle çöktü.

Çankırı'da acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili Kurşunlu ve Şabanözü ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Antalya Kurşunlu Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu Kurşunlu’da inşa edilen yeni cami hizmete açıldı.

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.

Kurşunlu Handaki restorasyon çalışmalarını incelendi Haberi

Kurşunlu Handaki restorasyon çalışmalarını incelendi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Uzun Çarşı içerisinde bulunan ve 1570'li yıllarda yapıldığı bilinen tarihî Kurşunlu Han'da devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Topaca'ya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ve Fehmi Sinan Niyazi'nin yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Pampal ve diğer ilgililer eşlik etti. Vali Topaca, "Antakya bir tarih kenti olmasından dolayı içerisinde birçok zenginliği barındırmaktadır. Bunlardan en önemlilerinden biri de restorasyonu tamamlandığında avlusu, odaları, camisi ve sükûnetiyle halkımızın odak noktası olacak olan Kurşunlu Han'dır" dedi. Kurşunlu Han'da ticari misyonundan çok kültürel misyonun ağır bastığını kaydeden Topaca, "Nitekim bu han ile birlikte restorasyonunu yaptığımız ve yapacağımız diğer eserler Hatay kimliğini, Osmanlı- Türk kimliğini yansıtması açısından önem arz etmektedir....