26 / 04 / 2024

kurumlar vergisinde beyanname örneği

kurumlar vergisinde beyanname örneği

Kanun gereğince her mükellefin vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor. Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014? Kurumlar vergisi için beyanname ne zaman verilir? İşte yanıtı..

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Milyonlarca ev sahibi için son gün! O vergiyi unutmayın! 

Türkiye'deki 200 bin evi kapsayan ve geçtiğimiz sene hayata geçirilen değerli konut vergisinde beyanname süresi bugün bitiyor. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte ayrıntılar...

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Kurumlar vergisi gözden geçirilmeli!

Nisan ayı kurumlar için yıllık beyanname dönemi oluyor. Peki kurumlar vergisi değişmeli mi? Daha başarılı bir beyanname süreci uygulanabilir mi?

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Gürsel Baran'dan kurumlar vergisi açıklaması!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kurumlar vergisinde öngörülen artışın işletmelere yük oluşturacağını belirtti.

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca bazı indirimler kanunen kabul edilmiyor. O indirimler neler? Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil? İşte detaylar...

Lüks konut sahipleri dikkat! Son 3 gün!

2021'in yeni vergisi olarak hayatımıza giren değerli konut vergisinde beyanname dönemi 3 gün sonra sona erecek. Lüks ev sahiplerinin bu tarihleri kaçırmaması gerekiyor...

Evinin değeri 5 milyon 227 bin TL'yi geçenler dikkat! Son 7 gün!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için yeni vergi getirildi. Değerli konut vergisinde beyanname dönemi 7 gün sonra sona eriyor...

kurumlar vergisinde beyanname örneği Haberi

kurumlar vergisinde beyanname örneği

Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014?

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları yıllık kurumlar vergisine tabi tutuluyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014?


Kurumlar vergisi beyannamesine ilişkin esaslar Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince her mükellefin vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor.


Söz konusu Kanun gereğince; Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden % 20 oranında alınıyor.


Kurumlar vergisi mükelleflerince, (dar mükellefiyete tâbi kurumlarda ticarî ve ziraî kazançlarla sınırlı olarak) câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici vergi ödenir. 


Tam mükellef kurumlar için...