28 / 03 / 2024

Kuveyt Havalimanı terminali

Kuveyt Havalimanı terminali

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı ihalesi 4 Şubat'ta!

Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesislerinin Yap-İşlet-Devlet Modeli Çerçevesinde Yaptırılması, İç ve Dış Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletilmesi ve Devri işi ihalesi 4 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…

Beymen Club, İstanbul Havalimanı mağazası açıldı!

Beymen Club, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete açtığı yeni mağazasıyla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Kuveyt’in Mühendis Kızları mezun oldu!

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Tokat Yeni Havalimanı 210 milyon liraya ihale edildi!

Tokat'ta yapımı devam eden havalimanı projesinde  pist, apron ve taksiyolu yapımı 115 milyon liraya,  iç ve dış hatlar terminali ile diğer birimler ise 95 milyon liraya, toplam 210 milyon liraya ihale edildi. 

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi yenilendi!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Devlet Konukevi ve özel havacılık terminali yenilendi. 4 aydır tadilatta olan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi için yıkım ya da taşınma söz konusu değil.

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Kuveyt Havalimanı terminali Haberi

Kuveyt Havalimanı terminali

Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminalinin yapımıyla ilgili düzenlenen 4,5 milyar dolarlık ihaleyi 2016'da Limak İnşaat kazanmıştı. Türk müteahhitlerin yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıdığı belirtilen Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminalinin yaklaşık yüzde 35'i bitirildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; 750 bin metrekarelik alana sahip yeni terminalin faaliyete geçmesinden sonra havalimanının kapasitesi yılda 25 milyon yolcuya ulaşması hedefleniyor. Limak İnşaat, projeyi devretmesinin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti de sunacak.Terminal inşaatının bitmesiyle operasyona geçiş süreci devam edecek. Limak projeyi 2021 yılında teslim edecek.

KUVEYT SEMBOLÜ OLACAK TERMİNAL PROJESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Yeni terminal binası, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk Leed Gold binası olarak açıklandı. Kuveyt'in sembol yapısı olacak yeni terminal binası ile...