25 / 04 / 2024

kuvvetlendirilmiş şahsi haklar ne demek

kuvvetlendirilmiş şahsi haklar ne demek

Şahsi haklar, sözleşmenin diğer tarafına karşı sürülebilen hakları ifade ediyor. Peki kuvvetlendirilmiş şahsi haklar nedir? İşte yanıtı...

Geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Tapu üzerinde kurulabilen şerhler arasında Şahsi hakların şerhi, Malikin tasarruf yetkisinin sınırlanmasına ilişkin şerh ile Geçici tescilin şerhi yer alıyor. Peki, geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor. Peki, "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Hacizde alacaklının hakları nelerdir?

İcra ve İflas mevzuatı gereğince; Taşınmazın haczi ile tasarruf hakkı Medeni Kanunun 920 nci maddesi anlamında tahdide uğruyor. Peki, kanun gereğince hacizde alacaklının hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Kat maliklerinin ortak yerler üzerindeki hakları nelerdir?

Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olan kat mülkiyeti hakkına sahip olanlara kat maliki deniyor. Peki, kat maliklerinin ortak yerler üzerindeki hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiracı tadilat hakları!

Kiralama süreci içerisinde ev sahibi de meskende tadilat yapabileceği gibi kiracının da tadilat hakkı bulunuyor. Peki, kiracı tadilat hakları nelerdir? İşte kiracının tadilat hakkı..

İpotek alacaklısının hakları!

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş alacak hakkı meydana getiriyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?

Gayrimenkullerle hakların kiralanmasında KDV!

Gelir Vergisi Kanunu'nun 70'inci maddesinde yazılı mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden iratlar gayrimenkul sermaye iradı olarak gelir vergisine tabidir.

Kiracı öğrenci hakları!

Eğitim ve öğretim hayatını ailesinden ayrı ve farklı bir şehirde yaşayan öğrenciler, yurtlarda kalabildikleri gibi ev de kiralayabiliyor. Peki, kiracı öğrenci hakları nelerdir? Kiracı öğrencilerin sorumlulukları nelerdir?

Şahsi irtifak hakkı nedir?

İrtifak hakkı Medeni Kanun ve ilgili diğer kanunlarla tanımlanan hakların, ilgili taşınmaz malların harita ve belgelerinde gösterilmesi ve tescili için yapılması gereken işleme deniyor. Peki, şahsi irtifak hakkı nedir?

Çatı katında oturanların hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunuyor. Peki, çatı katında oturanların hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Zemin katta oturanların hakları!

Apartmanda bağımsız bölümlerin sahipleri, kat maliki olup; apartmanda eşit hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor. Peki, zemin katta oturanların hakları nelerdir? Çatı katında oturanların hakları nelerdir?

Orge Enerji rüçhan haklarının satışını yaptı!

Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. rüçhan haklarının satışını yaptı.

kuvvetlendirilmiş şahsi haklar ne demek Haberi

kuvvetlendirilmiş şahsi haklar ne demek

Kuvvetlendirilmiş şahsi haklar nedir?

Şahsi haklar, herkese karşı ileri sürülemeyen, sözleşmenin diğer tarafına karşı sürülebilen kişisel hakları ifade ediyor. Peki kuvvetlendirilmiş şahsi haklar bedir?


Kuvvetlendirilmiş şahsi haklar nedir, kuvvetlendirilmiş şahsi haklar kapsamı:

Kuvvetlendirilmiş şahsi haklar ise, şahsi hakların tapu sicilinin şerhler veya beyanlar sütununa yazılması suretiyle ayni haklara benzer bir hal alıp, herkese karşı sürülebilmesi halini ifade ediyor.



Işıl Seren...