19 / 04 / 2024

Kuzey Kore vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Kuzey Kore vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Kore vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Tapu Kanunu kapsamında yapılan yasal düzenlemeler...

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi!

İçişleri Bakanlığı'nın otellerde yılbaşı kutlama programlarını yasaklamasıyla yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar da kiralık villalara yöneldi. 

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle birçok ev zarar görmüştü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacağı konusunda endişeli

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

Murat Kurum: Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler." dedi.

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

Giresun'da selden etkilenen vatandaşlar için 2,5 milyon TL'lik kaynak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun'daki sel felaketi ile ilgili, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracaklarını kaydetti.

Giresun'da selden etkilenen vatandaşlar için 2,5 milyon TL'lik kaynak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun'daki sel felaketi ile ilgili, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracaklarını kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Kuzey Kore vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi Haberi

Kuzey Kore vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Kuzey Koreliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Kore, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın 120.540 km²'sine sahip olan devlettir.


Kore II. Dünya Savaşı'ndan sonra, 1910-1945 yılları arasında yaşanan Japon işgalinin sona ermesinin ardından ülkeye Sovyetler Birliği ve ABD silahlı kuvvetlerinin ayrı bölgelerden çıkartma yapması ve sonucunda kuzeyin komünist rejimi benimseyip güneyin de kapitalizmi benimsemesinin ardından, özellikle de Kore Savaşı sonucunda Kuzey ve Güney Kore olmak üzere ikiye bölündü. 


Peki, Kore vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Koreliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olunabiliyor. Taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediminin mümkün olup olmadığı  konusunda ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya ülkedeki Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alınabiliyor.


Türkiye'den konut alabilen Kuzey Korelilerin bazı evrakları temin ederek, tapu dairesine gitmeleri...