26 / 04 / 2024

kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

Mahkeme kararına göre 3. köprü inşaatının derhal durdurulması gerektiğini açıklayan Kuzey Ormanları Savunması, çevreye duyarlı vatandaşları bugün Sarıyer Garipçe kavşağında eyleme çağırdı.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı kesimi açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin 4'üncü bölümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı kesimi açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin 4'üncü bölümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından bugün hizmete açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu 61 bölgeye değer kattı!

Türkiye'de ve dünyada ulaşım projelerinin gittiği her yer değer kazanıyor. İstanbul Boğaz'nın iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarını kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu da daha tamamlanmadan çevresindeki 61 bölgeye değer katmış durumda.

Kuzey Marmara Otoyolu, Yeni Havalimanı'na ulaşımı hızlandıracak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, "Hasdal’dan olan D-20 bağlantısı veya üçüncü köprünün bağlantı yolları ve şu an inşaatı oldukça ilerlemiş olan Kuzey Marmara Otoyolu, buraya yolcularımızın ulaşımında ciddi bir hızlılık sağlayacaktır." dedi...

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Alıyev ve Dmıtrı Bochkov ortaklığında kuruldu. 

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

Vadİstanbul AVM bünyesinde 700 marka olacak!

Vadİstanbul projesi son yılların en yüksek doluluk oranı ile açılan AVM'si oldu. İstanbul’un kuzey ormanlarının yanı başında yükselen Vadİstanbul'da 700 marka yer alacak. İnvest İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Bahattin Uçar Vadİstanbul AVM’yi anlattı. İşte o yazı....

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu mecliste!

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi Haberi

kuzey ormanları üçüncü köprü eylemi

Kuzey Ormanları Savunması, 3. Köprü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara yönelik düzenlenen basın toplantısında "3. Köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir" dedi. Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı ise "Köprü ayaklarıyla kalabilir, biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz" diye konuştu.


“İNŞAATI DERHAL DURDURUN”

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul şubelerinin açtığı ortak davada alınan iptal kararına ilişkin yapılan basın açıklamasında “3. Köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir. Mahkeme plan değişikliklerinin İBB yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe konmasını hukuka aykırı bulmuştur. Verilen kararla köprü ayaklarını her iki yakada 3. Köprü güzergahı ile bağlayacak ana koridorları içeren planlar...