26 / 04 / 2024

Laodikya Antik Kentini kaç kişi ziyaret etti

Laodikya Antik Kentini kaç kişi ziyaret etti

M.Ö 3. yüzyılda kurulan ve o dönemde Anadolu’nun en büyük kentlerinden olan Laodikya Antik Kenti'ni, 11 ayda 83 bin 526 kişi ziyaret etti, bu rakamın yıl sonunda 100 bine ulaşması hedefleniyor....

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Schliemann’ın evi müzeye dönüşüyor!

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 yıllık evi müzeye dönüştürülüyor.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Aspendos Antik Tiyatrosu restore tartışması yeniden başladı!

Aspendos’ta olduğu gibi Fethiye’deki Telmessos antik tiyatrosundaki restorasyon da tepki çekti. Roma dönemine ait Telmessos antik kentini gezenler beyaz mermerlerin tarihi dokuyu yok ettiği görüşünde...

Antik Palmira yok oluyor!

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Laodikya Antik Kenti'ne ziyaretçi sayısında yüzde 22 artış görüldü!

Anadolu'daki en büyük antik kentlerden Laodikya'nın, Ocak-Haziran döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 22 artışla 35 bin 604 ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

6 Antik İyon kenti tematik yol ile bağlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Antik İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol" için STK’lar ile saha çalışmalarına başladı. 6 rotada oluşturulacak projede ana hedef, Karaburun yarımadasını tanıtmak.

Laodikya'da Helenistlik döneme ait kalıntılar ortaya çıktı!

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, antik kentte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Myrlei Antik Kenti üzerine inşa edilecek AVM'ye iptal kararı!

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM’nin bodrum katında cam çerçevede sergilenmesine karar veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.

Antik kent üstü AVM için karar iptal oldu!

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM'de sergilenmesine karar veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.

Laodikya Antik Kentini kaç kişi ziyaret etti Haberi

Laodikya Antik Kentini kaç kişi ziyaret etti


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasından imzalanan protokolle, 19 Ağustos 2008’de Denizli Belediyesi’ne devredilen Laodikya Antik Kenti'nde, çalışmalar bu tarihten itibaren hız kesmeden devam ediyor.


Bu yıl Kasım ayı sonu itibariyle antik kenti 83 bin 526 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaydedilirken, bu sayının yıl sonunda 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, inanç turizmi açısından ayrı bir önemi bulunan Laodikya'nın medeniyetler tarihinde de çok önemli bir merkez olduğunu dile getirdi. İncil’de bahsi geçen 7 kiliseden birinin burada bulunduğunu kaydeden Zolan, şunları söyledi:


"Anadolu’nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya’dır. Anadolu’nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 8 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam...