26 / 04 / 2024

LEED sertifikalı havalimanları

LEED sertifikalı havalimanları

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Anadolu Hayat Emeklilik merkez ofisi Manzara Adalar'a taşındı!

Anadolu Hayat Emeklilik’in verimli ve modern bir çalışma ortamı sunan, sürdürülebilir ve çevre dostu Leed sertifikalı yeni ofisi, Manzara Adalar Kartal’da 3 Eylül tarihinden itibaren faaliyet göstermeye başladı.

Yahya Kaptan Terrace Evler'in 1. Etabı satışa çıktı!

Kocaeli’nin en değerli semtleri arasında yer alan Yuvam Akarca Mevkii’nde yapılan en lüks, leed sertifikalı ve içinde market ile tüm eğitim kurumlarını barındırması sebebiyle birçok ilki buluşturan karma proje Yahya Kaptan Terrace Evler’in 1. etabı lansman öncesi satışa çıktı.

Adana'ya "LEED Gold" sertifikalı spor salonu!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ve çevre dostu olarak inşa edilen "LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold" sertifikasına sahip ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Türkiye, yeşil bina dönüşümünde 8. sırada!

Türkiye 2016 yılında, brüt 4.78 milyon metrekare LEED sertifikalı bina alanıyla dokuzuncu sıradan sekizinciliğe yükseldi.

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

Koç Tower'da metrekaresi 10 bin TL'ye!

İnsana ve çevreye duyarlı Koç Yapı A.Ş. Bağdat Caddesinin LEED sertifikalı, ekolojik ve ekonomik ısınan Koç Tower projesi ile yeşil binalar üretmeye devam ediyor. Projede konutlar metrekaresi 10 bin TL'den satışa sunuluyor.

Bora Özerman: İnşaat sektöründe arz fazlalığı var!

Türkiye'nin ilk Leed sertifikalı villa projesini hayata geçiren Deneyim İnşaat sektörde büyümeyi hedefliyor. Deneyim İnşaat Genel Müdürü Bora Özerman, sektörde arz fazlalığı olduğunu söylüyor.

Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den LEED sertifikası!

TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED) verildi.

Soyak Konforia! Tam fiyat listesi!

Soyak Konforia projesiyle Bahçeşehir'e LEED Sertifikalı 5 bin konut geliyor. Soyak Konforia projesinde fiyatlar 178 bin TL ile 709 bin 500 TL arasında değişiyor...

LEED sertifikalı yapılar daha çok kazandırıyor!

Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan Avcı Architects’in kurucusu Selçuk Avcı, tasarımlarında gerçekleştirdiği ekolojik uygulamalarla binalarda %50’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor.

LEED sertifikalı yapılar yatırımcıya daha çok kazandırıyor!

Avcı Architects, tasarladığı yeşil binalarda iklimsel ve ekonomik verilere dair çözümler geliştirerek %50’ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor.Selçuk Avcı, LEED sertifikalı yapıların satış fiyatlarının metrekare başına 1700 dolar daha fazla olduğu belirtti.

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde 9. sırada!

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

LEED sertifikalı havalimanları Haberi

LEED sertifikalı havalimanları

Sabiha Gökçen Havalimanından yapılan açıklamaya göre, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete giren ve geçtiğimiz 2019 yılı yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını aldı. 

Çevre dostu uygulamalar, iç mekan koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi kriterleri değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen Terminal Binası’nın toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve gün ışığından faydalanması gibi özelliklerine dikkat çekerek LEED Sertifikasının Gold kategorisinde verilmesine karar verdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG'nin Üst...