25 / 04 / 2024

libya türk müteahhit yatırım

libya türk müteahhit yatırım

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitler için Libya'nın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhitlerin Libya'dan alacaklarını tahsil için 1 yıllık yol haritası!

Türk müteahhitler ile Libya arasında, bu ülkede yaşanan karışıklıklar sebebiyle oluşan ve yaklaşık 10 senedir süregelen alacak sorununun, iki ülke hükümetlerinin mutabakata varmasıyla 1 yıl içinde çözüme kavuşması bekleniyor.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Türk müteahhitlere Libya'da yeni fırsatlar!

Uzun yıllardır Libya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitleri, Libya'nın imarında çok daha büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırlanıyor.

Türk müteahhitler Libya'da 19 milyar dolarlık projeyi tamamlayacak!

Türk müteahhitlerin Libya'ya dönüşlerine yönelik mutabakat zaptı imzalandı. TMB Başkanı Yenigün, “En büyük pazarlarımızdan Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz” diye konuştu.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

libya türk müteahhit yatırım Haberi

libya türk müteahhit yatırım

Libya hükümeti ile imzaladığı askeri ve güvenlik işbirliğine yeni boyutlar katan Türkiye, dün başkent Trablus'a adeta çıkarma yaptı. 

9 yıldır iç savaşa maruz kalan Libya'nın yeniden inşası için Türk şirketleri ülkeye davet edilirken, enerjiden altyapı çalışmalarına kadar çok sayıda proje masaya yatırıldı. Yeni Şafak'tan Hasan Hız'ın haberine göre; Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırım kabiliyetine dikkat çekerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" dedi. 

Türkiye'nin askeri desteğinden sonra Trablus'un Hafter işgalinden kurtarılması, Libya-Türkiye ilişkilerini geliştirdi. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez El-Sarrac'ın Ankara ziyaretinden günler sonra Türkiye'den üst düzey bir heyet dün Trablus ziyaretindeydi. 

HEYETTE ÜST DÜZEY İSİMLER VAR

Söz konusu heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT...