25 / 04 / 2024

Limak Apa GES

Limak Apa GES

Limak geçen yıl ihalesini kazandığı Apa GES projesi ile Konya’da güneş enerjisinden 2 yıl içinde elektrik üretimine başlayacak. 22 milyon dolarlık yatırımda ilk 10 yıl alım garantisi var.

Limak, Apa GES ile 23 gigavatsaat üretim hedefliyor!

Birol Ergüven, "Güneş alanındaki başlangıç noktamız olan Konya'daki Apa GES projemizin en geç 2017'de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Limak -Konar Enerji Gönen'de GES yaptı!

Limak-Konar Enerji Isparta Gönen'de güneş enerji santrali kuruldu. Santralin kuruluş aşaması Time Lapse Türkiye tarafından görüntülendi.

Limak Çimento yeni fabrikası için Sinoma ile anlaştı!

Limak Çimento Grubu, 155 milyon dolar tutarında yatırımla Ankara’da kuracağı Limak Anka Entegre Çimento Fabrikası için, Çinli Sinoma ile Ankara’da gerçekleştirilen törende EPC müteahhitlik sözleşmesini imzaladı.

Limak Çimento Sinoma Ltd ile anlaşma imzaladı!

Limak Çimento Grubu, Ankara'da kuracağı tesis için Çinli Sinoma Ltd ile sözleşme imzaladı. Ankara Polatlı'da kuracağı tesis için Çinli Sinoma Ltd ile EPC müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Limak Grubu, Hamitabat Santrali'ne 395 milyon euro kredi sağladı!

Limak Grubu, Hamitabat Santrali'nin 520 milyon euroluk yatırımı için 395 milyon euro kredi sağladı. 12-15 yıl vadeli olacak kredi Unicredit, Yapı Kredi, Ing, KFW IPEX ve DZ Bank'tan sağlandı.

Apa Yatırım Finansal Hizmetler Emlak ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Apa Yatırım Finansal Hizmetler Emlak ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Duran Sanaç, Petre Kolev Naydenov, Airat Abdeeev tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Limak'tan finansal raporlarının ilan açıklaması!

Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

Limak, Konya Apa GES projesiyle üretime 2 yıl içinde başlayacak!

Limak geçen yıl ihalesini kazandığı Apa GES projesi ile Konya’da güneş enerjisinden 2 yıl içinde elektrik üretimine başlayacak. 22 milyon dolarlık yatırımda ilk 10 yıl alım garantisi var.

Limak'tan Konya'ya güneş enerjisi santrali!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık santralın ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak

Limak, Apa GES ile 23 gigavatsaat üretim hedefliyor!

Birol Ergüven, "Güneş alanındaki başlangıç noktamız olan Konya'daki Apa GES projemizin en geç 2017'de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Şanlıurfa Limak Çimento Marn Ocağı projesi halk toplantısı 5 Mayıs'ta!

Şanlıurfa ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde Limak Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marn Ocağı projesi ile ilgili halk toplantısı 5 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Limak otelleri yılda 1.2 milyon turist ağırlıyor!

Otellerinde yıllık 1.2 milyon turisti ağırlayan Limak, 2023'e kadar tesis sayısını 15'e çıkarmayı hedefliyor. Grubun Turizm Koordinatörü Kavaloğlu, "Türkiye'nin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biriyiz" dedi.

Kayseri'de GES açılışı yapıldı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali 'nin ( GES ) açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

Limak Apa GES Haberi

Limak Apa GES

Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, güneş enerjisi alanındaki ilk yatırımları olan Konya’daki Apa GES projesinin en geç 2017’de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmasını hedeflediklerini bildirdi. Şirketin 3 bin megavat seviyesindeki kurulu gücünün 700 megavatını yenilenebilir kaynakların oluşturduğunu kaydeden Ergüven, kaynak çeşitliliğine büyük önem verdiklerini ve yenilenebilir portföyünün tamamına yakınının rezervuarlı hidroelektrik santrallerinden oluştuğunu dile getirdi. Güneş, rüzgar ve jeotermal yatırımlarının da üretim portföylerine eklenmesi için yoğun bir çalışma gösterdiklerini vurgulayan Ergüven, şöyle devam etti: 

10 yıllık alım garantisi

“Üretimdeki uzun vade hedefimiz toplam üretim portföy büyüklüğü olarak 5.000 MW seviyesine ulaşmaktır. Hidroelektirk potansiyelin limitli olması nedeni ile uzun vadede yatırım trendinin rüzgar, güneş ve jeotermal tarafına kayacağını öngörüyoruz. Tüm bu alanlarda ülkemizin ihtiyaçlarına en uygun projerleri...