19 / 04 / 2024

Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu

Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu

Özelleştirme kapsamındaki Kosova Elektrik Kurumu'nun elektrik dağıtım ve tedarik ihalesini Limak-Çalık ortaklığı kazandı

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk Telekom tam 21 ilde çok sayıda personel alacak! Açık kadrolar bir bir belli oldu!

Türk Telekom, tam 21 ilde personel alımı yapacağını duyurdu. Türk Telekom firmasının çağrı merkezi şirketi olan AssisTT, Türkiye genelinde personel alımı yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, açık kadrolar ve başvuru detayları tek tek belli oldu.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Tarlasına bahçesine traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan traktör fiyatları bir bir belli oldu!

Tarlasına bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler, sık sık Türk Boğası Tümosan traktör fiyat listesini araştıyor. Peki Tümosan traktör Nisan 2023 fiyatları kaç lira oldu, ne kadar? İşte 18 Nisan 2023 fiyat listesi...

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.590 TL! Peki en ucuza nereden alınır? İşte Arnica 11  Mart 2023 fiyat listesi

Kahve makinesini değiştirmek isteyen kahve severler, sizin için Arnica IH32059 Eko Otomatik Köpüklü Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza alacağınız yerleri, fiyatlarıyla birlikte araştırdık ve listeledik. İşte o fiyat listesi..

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi en ucuza nerede satılıyor? İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Türk kahve makinesi arayışı içinde olanlar için, Tefal Köpüklüm Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza nereden alırsınız sizin için araştırdık. İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu Haberi

Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu

Kosova Elektrik Kurumu'na 26.3 milyon Euro'luk teklif götüren Limak-Çalık ortaklığı, en yüksek teklifi vererek elektrik dağıtım ve tedarikinin sahibi oldu. Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu, Kosova hükümetiyle masaya oturmaya hak kazandı. 


Limak -Çalık Konsorsiyumu temsilcisi İsmail Ergüneş, ihale sürecinin son derece şeffaf ve adil olduğunu belirterek, elektrik enerjisi ücretinin fazla önemli olmadığını, elektrik ağına yapılması gereken yatırımların çok önem taşıdığını ifade etti.  


Elektrik dağıtım hizmeti veren KEK'in Dağıtım ve Tedarik Birimi'nin yüzde 100 hissesi için Türkiye'den Çalık Holding ve Limak'ın oluşturduğu konsorsiyum, Arap dünyasının en büyük açık kablo üreticisi Mısırlı El Sewedy Electric'ten 3,5 milyon avro fazla teklifte bulunarak, ihaleyi...